banner564

Mehmet Gürdal cezaevine gönderildi

Sahte kimlikle 6 yıl KKTC’de kaçak yaşayan ve ihbar sonucu polis tarafından yakalanarak mahkemeye çıkarılan Mehmet Gürdal, tutuklu yargılanacak

Mehmet Gürdal cezaevine gönderildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Vize borcunu ödemediği gerekçesi ile KKTC’den ihraç edilen, ancak yılmayıp kimlik sahteleyerek 2009 yılında KKTC’ye geri dönen ve 6 yıl boyunca yaşayan Mehmet Gürdal’ın kaçak hikayesi hapiste sonlandı.
Teminat maksatlı dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Banu Soyer’in huzuruna çıkarılan zanlı Mehmet Gürdal, KKTC’de yasal statüde bulunmadığı ve davalarından kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğu gerekçesi ile davaları sonuçlanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Akkaplan, zanlının vize borcu nedeni ile KKTC’den ihraç edilmesine rağmen 14 Şubat 2009 tarihinde, yeğeni Ayhan Gürdal’a ait kimliğe kendi resmini yapıştırarak sahteleyip KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. Zanlının ihbar sonucu 15 Ağustos 2015 günü Gazimağusa’da tespit edilip tutuklandığını aktaran Akkaplan, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.
Zanlının KKTC’de yasal statüde bulunmadığını ve serbest kalması halinde yasal olmayan yollardan ülkeyi terk ederek yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu vurgulayan Akkaplan, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Banu Soyer, zanlının davalarında hazır bulunmasını temin etmek için 1 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473