banner564

Mehmetçik’te halkla buluştu

Akıncı, Karpaz bölgesine her zaman için önem verdiğini ifade etti

Mehmetçik’te halkla buluştu
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Çatalköy’de başlattığı bölge toplantılarının ikincisini önceki gün akşam Mehmetçik’te gerçekleştirdi. 
Akıncı, Mehmetçik ziyaretinden önce Ziyamet’te de yurttaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. 
Akıncı, Karpaz bölgesine her zaman için önem verdiğini kaydetti. 
Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevini yaptığı iki buçuk yıllık dönemde bu bölgeye mevcut olanakları doğrultusunda en yoğun şekliyle hizmet götürmeye çalıştığını anlatan Akıncı, “Mehmetçik’ten Karpaz’ın burnuna kadar uzanan bölge hizmet dönemimizden izler taşıyor. Buradaki bakir güzellikler sonuna kadar bu şekilde devam edebilmeli, devam ederken, bölge güzelliklerini bozmadan halkına yarar getirmesi için adımlar atılmalı. Bu adımlar atılırken, güzelliklerin elimizden kayıp gitmesine neden olacak davranışlara izin vermemeli, çevreyi doğayı tahrip etmemeliyiz” dedi. 
Akıncı, göreve gelmesi durumunda Karpaz bölgesine yıllar önce verdiği önemi bundan sonra da sürdürerek hükümetler ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde bölgenin daha da iyiye, güzele gidebilmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti. 
Konuşmasında son günlerde dövizde meydana gelen olağanüstü yükselişlerin, döviz borcu olan insanların borçlarını akşamdan sabaha katladığını, yaşamı daha da güçleştirdiğini belirten Akıncı, “Tüm bunları düşündüğümüzde Kıbrıs’ta iki kesimli iki toplumlu federal çözüm için uğraşmak uluslararası hukukun içine girmek, gençleri gelecek belirsizliğinden kurtarmak, uluslararası hukuk içinde gerek sportif anlamda gerekse diğer alanlarda kendilerini geliştirecek yeni bir sayfanın açılması işçin yoğun çaba harcamalıyız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473