banner564

Meriç köyünde çocuklara yemekler pişirilen 150 yıllık gelenek devam ediyor 

Renkli bir gün

Meriç köyünde çocuklara yemekler pişirilen 150 yıllık gelenek devam ediyor 
banner598

 Lefkoşa ilçesine bağlı Meriç (Mora) köyünde 150 yıldır devam eden geleneksel pilav günü etkinliği yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak Meriç-Balıkesir İlkokulu, Meriç Muhtarlığı ve Meriç köy halkı iş birliği içerisinde yılın bereketli geçmesi ve yağışların verimli olması adına yapılan pilav günü etkinliğine Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler de katıldı.   Bu yıl gerçekleşen etkinlikte Meriç-Balıkesir ilkokulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları çeşitli gösterileri sahneledi.  Çocuklar yılın verimli geçmesi, çiftçilerin daha iyi hasat alabilmesi ve bereketli bir yıl olması için yağmur duası ettiler. 
  Köy muhtarlığı ve köy halkı tarafından el birliğiyle yapılan kavurma ve pilav çocuklar ve katkı koyan kişilerle birlikte ayni sofrada yenildi 
   Bu yılki etkinliğe katılıp çocuklarla birlikte zaman geçiren Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler yapılan etkinlikle ilgili memnuniyetini dile getirirken; geleneklerimizin yeni nesillere aktarılması ve yaşatılmasıyla ilgili yapılan bu güzel gün için katkı koyan herkese teşekkür etti. 
   Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de etkinliğin esas amacının köyün selameti ve uzun yıllardır devam eden kültürel etkinliğin nesilden nesile aktarılması olduğuna söyleyerek, öğrencilere köylerinin ve bölgelerinin uzun yıllardır devam ettirdiği etkinliği yaşatma çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473