banner564

Merit EMİTT’te

Reha Arar, günümüzde turizmin, doğru ve profesyonel tanıtımsız bir noktaya gelemeyeceğini vurguladı

Merit EMİTT’te
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN (TAK)

19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) devam ediyor. Fuarda Merit Internaitonal Hotel&Resort da stant açtı. 
Merit Internaitonal Hotel&Resort Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, fuar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Arar, fuarın önemine değinerek, bugün Türkiye’nin turizm alanında yaptıklarının ve geldiği noktanın ortada olduğunu söyledi. 
Bu seneki EMİTT’e Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın katılımının önemli olduğunu ifade eden Arar, geçen yıl yapılan fuara bakanın katılmamasının ciddi eksiklik olduğuna dikkat çekti.
“Bizler turizmin neferleriyiz. Bizler turizmle 30’a yakın reel sektör dalına hayat veren ana damarız. Bunları düşünerek, bunların önemini anlayarak turizme bakalım” diyen Arar, şöyle devam etti: 
“KKTC 1974’ten beri hayatını izolasyonlar altında geçiren bir ülke. Elimizde çok fazla enstrüman yok. Öncelikle turizm var, sonunda gene turizm var. Ben eğitimi de turizm olarak görüyorum. Birisinde insanlar eğleniyor. Birisinde ise insanlar ders çalışıyor. Ama sonuçta yurt dışından gelen öğrenciler, ülkeye para bırakıyor.”
Turizm alanında çok uyanık ve atak olunması gerektiğine inanç belirten Reha Arar, KKTC’nin handikapının çok fazla olduğunu, ulaşımda, tanıtımda, yurt dışı fuarlara katılımda ve tanıtımda sıkıntılar yaşandığını anımsattı. 
Arar, “hiç olmazsa, ev sahibi gibi olduğumuz EMİTT fuarında kendimizi yeterince tanıtabilelim. Biz Merit olarak fuara bu yıl ilk defa büyük bir stantla katıldık. Burada da gördüğüm büyük bir ilgi odağı olduk” dedi. 

Koylar Birliği’nin sevindiren ilgisi
Stantlarını, Dünya Koylar Birliği yetkililerinin ziyaret ettiğini söyleyen Reha Arar, Kuzey Kıbrıs’ın koylarının Dünya Koylar Birliği’nce sertifiye olması için çalışacaklarını kaydetti. 
Dünya Koylar Birliği yetkililerinin ve diğer yetkililerin stantlarını ziyaretlerinin, yaptıkları yurt dışı atakların bir yerlere ulaştığı anlamına geldiğine işaret eden Arar, “biz hizmetimizi ulaşılmaz bir noktaya getirirsek, ki ‘size özel’ konsepti bunun dünyadaki uygulamalarından bir tanesidir. Başarısını, semeresini de görürüz” dedi. 

“Memnuniyet verici”
KKTC’de yeni yapılan otellerin kalite, konfor ve hizmetlerinin artmasının memnuniyet verici olduğunu da vurgulayan Arar, Türkiye’deki yatırımcıları KKTC’ye çekmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 
KKTC’nin bugünkü yatak sayısının, ülkenin belli seviyeye gelmesi, bir turizm ülkesi olması için yeterli olmadığını ifade eden Arar, yatak kapasitesinin iki misline çıkarılması ve kaliteli yatak sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. 
Arar, dünyada hızla ilerleyen teknolojiye paralel tesisler kurulması, teknolojiye paralel araçlar alınması gerektiğini dile getirerek, ülkedeki yasaların ve bürokrasinin günün koşullarına uygun olarak düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Arar şöyle devam etti: 
“Bizler turizmin neferleri olarak, bu ülkeyi çok seviyoruz. Bu ülkeye hizmet aşkıyla doluyuz. Yeter ki elimizden tutulsun, yeter ki bize destek verilsin.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473