banner564

Mesarya yasta

Akdoğan Polatpaşa Ortaokulu’nun başarılı ve örnek öğrencilerinden 12 yaşındaki Fırat Oca’nın zamansız vedası tüm sevenlerini hüzne boğdu

Mesarya yasta
banner598
Teoman TURAN
Akdoğan Polatpaşa Ortaokulu’nun başarılı ve örnek öğrencilerinden 12 yaşındaki Fırat Oca’nın zamansız vedası başta ailesi, okul arkadaşları, öğretmenleri ve tüm sevenlerini hüzne boğdu.
Kalp pili ile yaşamını sürdüren ve geçtiğimiz Salı günü okulda aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Fırat Oca, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etmişti.
Ölümü, Mesarya köylerinde büyük üzüntü yaratan Fırat Oca, dün  Paşaköy Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Paşaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Fırat Oca’yı son yolculuğunda, yakınları, öğretmenleri ve okul arkadaşları yalnız bırakmadı. 

Okulda rahatsızlandı, yolda kalbi durdu
Kalbinden rahatsızlığı bulunan ve kalbindeki pil sayesinde yaşamını sürdüren 12 yaşındaki Fırat Oca, geçtiğimiz Salı günü öğrenim gördüğü Akdoğan Polatpaşa Ortaokulu’nda aniden rahatsızlanarak bayıldı.  
Öğretmenlerinin çağırdığı ambulansla önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fırat  Oca’ya müdahale edildi. 
Durumu kritik olan Fırat Oca, ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gelirken yolda kalbi durdu. 
Ambulansta hayata yeniden döndürülen Fırat Oca, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevkedildi. Kalbinden rahatsız olan Fırat Oca, önceki gece saat 23.55’te tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hasanesi’nde hayata veda etti. Oca’nın ölüm nedeni “kalp ritim bozukluğu” olarak açıklandı. 

Gözyaşları sel oldu
12 yaşında hayata veda eden Fırat Oca dün Paşaköy Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Paşaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, UBP Milletvekili zorlu Töre, öğretmenleri, okul arkadaşları ve yakınlarının katıldığı cenazesinde Fırat Oca’nın annesi ve anneannesi fenalık geçirdi. Anne Songül Oca ve Anneanne Emine Özer, Fırat Oca’nın mezar taşına sarılarak dua etti. Dede Bekir Özer de torunu Fırat Oca’nın mezarında gözyaşlarına hakim olamadı. 

Babasını 2011 yılında kaybetmişti…
Küçük Fırat Oca’nın hayat hikayesi ise adeta acılarla doldu. Üç kardeşin ortancası olan Fırat Oca’nın kendisinden küçük İbrahim ve kendisinden büyük Bekir adında iki kardeşi var. Fırat Oca’nın babası İbrahim Oca ise, 2011 yılında şok bir veda ile tüm sevenlerini üzmüştü.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473