banner564

Mesarya’da sanat şenliği

Beyarmudu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yurtiçi ve yurtdışından 12 tiyatro oyununun sahneleneceği etkinlik 27 Nisan’da başlıyor

Mesarya’da  sanat şenliği
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Beyarmudu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yurtiçi ve yurtdışından 12 tiyatro oyununun sahneleneceği 2. Mesarya Tiyatro Şöleni 27 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
4 orta oyununun köy meydanlarında ücretsiz oynanacağı ve Türkiye ile Güney Kıbrıs’tan da oyunların yer alacağı şölende 2 çocuk oyunu ve 1 karagöz oyunu da ücretsiz sahnelenecek. 
Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun “Papaz Nikahı” ile başlayıp, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Ev” oyunuyla sona erecek şölenin programı dün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. 
Basın toplantısında Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve Şölen Koordinatörü İzel Seylani konuşma yaptı. Festivalde sahnelenecek oyunların yönetmen ve oyuncularının söz aldığı toplantıda yönetmenler Yaşar Ersoy, Aliye Ummanel, Hatice Tezcan, Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su adına Derman Atik ve Kıbrıslı Rum tiyatro oyuncuları Marios Stilyanu ile Kostas Kazakas tiyatro şöleni konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Kıbrıslı Rum oyuncular da vardı
Kıbrıslı Rum Giorgos Neophytou’nun kaleme aldığı BUM! oyununun Kıbrıslı Rum tiyatro oyuncuları Kostas Kazakas ile Marios Stilyanu de basın toplantısında birer konuşma yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473