banner564

Metehan’da bitmeyen işkence

Güneyden, kuzeye geçişlerde 3 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu

Metehan’da bitmeyen işkence
banner598

 Onur ULAĞ

   Kuzey Kıbrıs’a geçen Rumların sayısında ciddi artışların olmasına karşın, özellikle başkent Lefkoşa’nın Metehan sınır kapısında yaşanan sıkıntılar giderilemiyor.
   Hükümetin bir süre önce 40 yeni muhaceret memuru alması üzerine 15 tanesi Metehan kapısında görevlendirildi. Buna karşın geçişlerde yaşanan sıkıntıların giderilmediği görüldü.
   ‘Black Friday’ nedeniyle kuzeyde ucuzluk kampanyaları olduğunu duyan Rumlar Cuma günü saat 15.00’ten sonra kuzeye akın etmeye başladı. Gece 21.30 raddelerine kadar güneyden kuzeye geçişlerde uzun araç kuyruklarının oluştuğu ve muhaceret memurlarının işlem yapmakta zorlandığı görüldü.
   Benzeri yoğunluğun dün de gün boyu yaşanması üzerine Diyalog’u arayan vatandaşlar güneyden kuzeye geçişlerde 30 dakika ile bir saat arasında beklemek zorunda kalındığını bildirdi. Bölgeye giden Diyalog muhabirleri de çoğunluğu Kıbrıslı Rumlara ait yüzlerce aracın uzun kuyruklar oluşturduğunu gördü.
   Vatandaşlar “Bir kapıyı idare etmek bu kadar zor mu?” diyerek yetkililere sert eleştiriler yöneltti.

Arasta’da yüzler güldü
Öte yandan ‘Black Friday’ nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen ucuzluk kampanyaları özellikle Lefkoşa’nın tarihi Arasta çarşısındaki esnafın yüzünü güldürdü. Lokmacı Kara Sınır Kapısından yaya olarak geçen çok sayıda turist dün gün boyu alışveriş yaptı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473