banner564

Mobbing ile  mücadele şart

Bakan Sucuoğlu’nu ziyaret eden Öksüzoğlu, işyerinde psikolojik şiddetin sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi

Mobbing ile  mücadele şart
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  KKTC Mobbing ile Mücadele Derneği temsilcilerini kabul etti.
Verilen bilgiye göre, kabulde yaptığı konuşmada,  KKTC Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Dr. Türel Özer Öksüzoğlu, işyerinde psikolojik şiddetin (Mobbing) sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi. Amaçlarının farkındalık yaratmak, yasal mevzuatlardaki boşlukları ortaya koymak, birlikte mücadeleyi sağlamak olduğunu kaydeden Öksüzoğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birlikte hareket edecekleri en önemli paydaşlardan biri olduğunu söyledi.
Öksüzoğlu, mobbingle mücadele konusunda çalıştay, eylem planı, KKTC Meclisi bünyesinde bir komisyon ve Çalışma Bakanlığı uhdesinde mobingle mücadele konusunda komite kurulmasını istediklerini belirtti.
Bakan Sucuoğlu da Mobingle Mücadele Derneği’nin  son dönemde yapmış olduğu  çalışmalarla kamuoyunda mobbing hakkındaki  farkındalığı artırdığını söyledi.
Sucuoğlu,  mobbingle ilgili yasal mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için derneğin atmış olduğu adımları desteklediklerini kaydetti.

Aile içi şiddet artıyor
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması temsilcilerini kabul etti.
Bakanlıkta yer alan görüşmede, koordinasyon mekanizması adına Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Koordinatörü Aydan Başkurt, kadına yönelik şiddet ile aile içi şiddetin kurumların mücadelesine rağmen artarak devam eden bir sorun olduğunu kaydetti.
Faiz Sucuoğlu, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin uzun yıllar tabu olan bir konu ve küçük bir toplum olmadan kaynaklanan psikolojiyle gizli tutulan bir sorun olduğunu söyledi. Sucuoğlu, aile içi şiddetin çok eskilere dayanan ancak son birkaç yılda konuşulmaya başlanan bir sorun olduğunu belirtti.
Son 8 ayda polise aile içi şiddet kapsamında 601 şikayet geldiğini, bunun 360’ının Lefkoşa’da yapıldığını kaydeden Sucuoğlu, 226 şikayetin darp içerdiğini belirtti.
Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması, Lefkoşa Türk Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve SOS Çocuk Köyü Derneği tarafından kuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474