banner564

Moral bulduk

Yeni hükümeti kutlamak amacı ile Kuzey Kıbrıs’a gelen Türkeş güçlü destek mesajı verdi, Başbakan Özgürgün maaş ve diğer ödemelerde sıkıntı yaşanmayacağını müjdeledi

Moral bulduk
banner598
Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak yeni hükümeti kutladı ve “Her türlü sıkıntıyı çözmek için yanınızdayız” dedi
Kıbrıs müzakerelerinin iyi gittiğini belirten Türkeş, "Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği, özgürlüğü menfaatleri ve hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili bir çalışma yürütülüyor. Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu. 
Tuğrul Türkeş KKTC'deki temasları çerçevesinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi. Kabulde, Türkiye'nin Lefkoşe Büyükelçisi Derya Kanbay, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve diğer yetkililer hazır bulundu. 
Türkeş daha sonra Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından makamında kabul edildi. Burada konuşan Türkeş, KKTC'de kısa süre önce kurulan yeni koalisyon hükümetini tebrik ederek, başarılar diledi.

Müzakereler iyi gidiyor
Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü ve müzakereler hakkında bilgi aldığını ifade eden Türkeş, "Kıbrıs müzakerelerinin iyi gidiyor. Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği, özgürlüğü menfaatleri, hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili bir çalışma yürütülüyor. Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz." diye konuştu. 
Türkeş, KKTC'de yeni hükümetin kısa sürede kurulmasının, hem müzakerelerin, hem günlük yaşam ile iligili icraatlarda sıkıntı yaşanmaması, hem de ülkedeki demokrasi içinde birlikte uzlaşma açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, Kıbrıs vatandaşı olarak kendisinin de bu gelişmelerden memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi. 

Özgürgün: Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışacağız
Başbakanı Hüseyin Özgürgün de Türkeş'in Avrupa Konseyinden çalışma arkadaşı olduğunu vurgulayarak, Türkeş'i KKTC'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. 
Her dönemde Anavatan Türkiye ile işbirliği, uyum ve koordinasyon içerisinde çalışarak başarıya ulaşılabileceğini gördüklerini ve bildiklerine işaret eden Özgürgün, yeni kurulan hükümet döneminin çok daha olumlu ve verimli olacağına inandığını belirtti. 
Özgürgün, hükümetin güven oylamasını almasının ardından çok daha hızlı ve çok daha dinamik bir şekilde hareket edeceklerini belirterek, yapılması gereken önemli işleri ve projeleri Türkiye ile işbirliğinde uyumu sürdürerek Kıbrıs Türk halkının ekonomisini geliştirerek yapacaklarını kaydetti. 
Türkeş, görüşmenin ardından KKTC Bakanlar Kurulu üyeleri ile görüştü. 

“Maaşların ödenmesinde sıkıntı yok”
Öte yandan 39. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı.
Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bu ilk toplantının ardından hükümetin rutin çalışmalarını yerine getireceğini ifade eden Özgürgün, dünkü toplantıda hükümet programını görüştüklerini belirtti.
Özgürgün, meclise sevk edilen hükümet programında yeni açılımlara da yer verdiklerini kaydederek, “Tabii ki halkımızın ihtiyaç ve sıkıntılarını da bu programda değerlendirerek aşmak için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.
Bir soru üzerine ise Özgürgün, şu anda piyasaya olan tüm mükellefiyetleri de dahil olmak üzere ödemelerde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, hükümetin, gerek maaşlar gerek ise diğer mükellefiyetlerinin çok önemli bir bölümünü bu ay içerisinde yerine getirecek durumda olduğunu vurguladı.


Hükümet Programı Meclis’te okunacak 
UBP-DP Hükümeti Programı, bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısında okunacak. 
Programın okunacağı Meclis Genel Kurulu toplantısı saat 10.00’da başlayacak.
Yeni hükümetin 50 sandalyeli Meclis’te 23 milletvekili bulunduğu için güvenoyunu bağımsızların da desteğiyle alması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474