banner564

Mücadele şart

Ersin Tatar, Rumların Kıbrıs Türkü’nü ve görüşme sürecini hiçe sayarak doğal gaz konusunda attığı adımlar konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrı yaptı:

Mücadele şart
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Rum tarafının Kıbrıs Türkü’nü ve görüşme sürecini hiçe sayarak doğal gaz konusunda attığı adımları karşılamak için ciddi bir mücadele vermesi çağrısında bulundu.
Tatar yaptığı yazılı açıklamada, Rumların açtığı 3. tur ihalenin yakında sonuçlanacağına, 2017 yılının başından itibaren kazılar için ciddi adımlar atılacağına işaret ederek, “ Rum tarafına net bir şekilde bu adımlarının yanıtsız bırakılmayacağı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de Türkiye ile işbirliği halinde kazılar yapma yoluna gideceği söylenmelidir” dedi.
Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:
“Rum tarafı 2016 yılı sonuna kadar Kıbrıs konusuna bir antlaşma yapılması için çalışmıyor. Rum tarafı bizim istekli duruşumuz karşısında ‘verin istediklerimi antlaşma olsun. Aksi takdirde çok beklersiniz’ diyor. İstedikleri ise ortadadır. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini ortadan kaldırmak, Türk askerinin tamamen geri çekilmesini sağlamak başlıca hedefleridir. Toprak ve mülkiyet konusunda istedikleri ise bizi 1974 öncesine götürecek niteliktedir. Hala Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devam etmesini, bizim ona yama olmamızı savunmakta ve bizlere tuzak kurmaya çalışmaktadırlar. Kıbrıs Türk Kurucu Devleti’ni eyalet olarak gördükleri, egemenliğimize saldırı başlattıkları çok açıktır. Varılacak antlaşmanın Avrupa Birliği’nin birincil hukuku olmasını reddetmekte bir antlaşma sonrasında bizim elde eder gibi olacağımız bazı kazanımları da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yolu ile almayı planlamaktadır.”
Rum tarafının Trodos yangını için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından yapılan yardım teklifini de aynı mantıkla reddettiğini belirten Tatar, “Hala bizlere spor, turizm, ticaret başta olmak üzere her alanda ambargo ve izolasyon uygulayan ve uygulatan bir Rum tarafı ile karşı karşıyayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473