banner564

Müdür gitsin kavga bitsin!

Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sıkıntıların temel sorumlusu olarak gösterdiği idareciyi görevde tutan Bakan Berova’yı eleştirdi ve istifaya çağırdı

Müdür gitsin kavga bitsin!
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sıkıntıların temel sorumlusu olarak gösterdiği okul müdürünü, görevde tutan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı eleştirdi ve istifaya çağırdı. 
Elcil, Berova’nın, Şehit Ertuğrul İlkokulu ile ilgili imzaladığı protokolün gereğini yerine getirmediği takdirde eylemlerin yaygınlaşarak, devam edeceğini belirtti. 
Şener Elcil dün yaptığı yazılı açıklamada, Berova’nın, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda ders yılı başından beri yaşanan sorunları çözecek iradeyi ortaya koyamadığını ve sorun yoktur yönünde açıklamalarda bulunduğunu savundu.

KTÖS, Meclis önünde eylem yapacak
Öte yandan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), kamuda 2011 yılı sonrası göreve başlayan öğretmenler ile bazı okullardaki tüm öğretmenlerin bugün 08.00-12.40 saatleri arasında grev yapacağını duyurdu. Öğretmenler saat 09.30’da da Meclis önünde eylem yapacak.

Hangi okullarda grev var?
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, Çayönü-İncirli İlkokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Alaniçi İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Yayla Anaokulu’nda ki öğretmenler ile 2011 sonrası göreve başlayan öğretmenlerin bugün grevde ve Meclis önünde eylemde olacağını açıkladı. 

Veliler ve KTÖS basın açıklaması yaptı
Ayrıca dün, Şehit Ertuğrul İlkokulu Veliler İnisiyatifi ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ilkokulda yaşanan sorunlarla ilgili basın açıklaması yaptı.
Şehit Ertuğrul İlkokulu Veliler İnisiyatifi adına Özdil Talat Nami Okulda uzun süredir yaşanan sorunların çözülmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın adım atmasını istedi.
Özdil Talat Nami, okulda yaşanan sorunların çözüme ulaşmaması üzerine konuyu yeniden gündeme taşıdıklarını, yaşanan sorunların Milli Eğitim Bakanlığı denetmenleri tarafından bir raporda belirtildiğini belirtti.
Nami, rapor ışığında sorunları çözme yönünde Mayıs ayına gelindiği halde adım atılmadığını Milli Eğitim Bakanlığı ile sendika arasında “imzalanan protokolün gereğinin yapılması zamanının geldiğini” kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473