banner564

Muhtarlar başardı

Pile köyünde yaşayan Türk ve Rum çocukları sahaya indi, siyasilere yakınlaşma mesajı verildi

Muhtarlar başardı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK-Timuçin DÖNMEZ
Kıbrıslı Türkler ile Rumların yıllardır birlikte yaşadığı ara bölgedeki karma köy Pile’de dün anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 
Pile Türk Muhtarı Necdet Ermetal ile Rum muhtar Simon Mitidis’in düzenlediği etkinlik çerçevesinde Pileli Türk ve Rum çocuklar ile Pilenin Türk ve Rum master takımları, karma takımlar oluşturarak maç yaptı. 
Etkinliğe Türk ve Rumlar ilgi gösterirlerken her iki muhtarda barış mesajları verdi.

Ermetal: Barışa giden yol… 
Diyalog muhabirine açıklama yapan Pile’nin Türk Muhtarı Necdet Ermetal, karma olan köyde Türk ve Rumların iyi olan komşuluk münasebetlerinin devam etmesi ve gelişmesi amacı ile böyle bir etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Bu tip temasların ada genelinde barışa giden etkenler olacağına işaret eden Ermetal, sevgi saygı ve paylaşımı temel alan bu tip olayların kesinlikle desteklenmesi gerektiğini savundu.

Etkinlik köylüden destek gördü
Pile’de gerçekleştirdikleri bu anlamlı etkinliğin köyde yaşayan Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasında oldukça büyük bir destek gördüğünü vurgulayan Ermetal, bunun ada geneline de yansımasının en büyük temennileri olduğunu vurguladı.
Ermetal, barışçıl çabaların sonucunda mutlu bir geleceğin başarılabilmesi için uğraşlarının devam edeceğini belirtti. Bunun aksi bir düşüncenin kimseye bir şey kazandırmayacağını söyleyen Ermetal, “Gelecekte çocuklarımızın bizi kınamaması için barışı zorlamamız gerekli” dedi.
Ermetal etkinlik çerçevesinde Pile’nin Türk ve Rum masterleri ve çocuklarının karma takımlar oluşturarak aynı sahada futbol oynadığını ve bu maçlarda kazanma kaybetme olayının olmadığını da kaydetti.

Mitidis: Birlikte yaşayabiliriz mesajını verdik
Diyalog muhabirine açıklama yapan Pile’nin Rum muhtarı Simon Miditis’te etkinliğin iyi bir fikir olduğunu ve bu etkinlik sayesinde Türk ve Rumların birlikte yaşayabilecekleri mesajının iyi bir şekilde verildiğini söyledi. Bu etkinliğin devamlılık haline getirmeyi düşündüklerini ifade eden Mitidis, “Gelecekte çocuklarımıza barış dolu bir Kıbrıs adası bırakmak için çaba gösterilmesi gerekli” dedi. Mitidis, Pile’de düzenlenen bu etkinliğin tüm ada çapına yayılmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

İngiliz Üsleri yetkilileri de tam destek dedi
İki toplumun kaynaşması için düzenlenen etkinlikte futbol karşılaşmalarının yanı sıra, çocuklara yüz boyama gibi farklı aktiviteler  gerçekleştirildi.
İngiliz Üsler Polis Sorumlusu Philip Rushbrook da iki toplumlu aktivitelere destek verdiklerini ve bundan sonra da bu tür aktivitelerin devam etmesini arzuladığını söyledi.
Pile Barış Gücü Sorumlusu Fergus Dwyer, etkinliğin özellikle çocukların kaynaşması açısından memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473