banner564

Mülkiyet görüşmesi 3 saat sürdü

Liderler, ara bölgede 3 saat süren mülkiyet görüşmesinin ardından Lefkoşa’daki Niazi’s Restaurant’a giderek birlikte kebap yedi

Mülkiyet görüşmesi 3 saat sürdü
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasides Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen müzakereler kapsamında dün ara bölgede bir araya geldi.
Yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde gerçekleştirilen ve saat 18.00’de başlayan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla yürütülen müzakereler çerçevesinde dün yaptıkları görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, saat 18.00’de bir araya gelen liderlerin görüşmesi,  saat 20.50 sıralarında sona erdi.
Liderler ara bölgedeki görüşmesinin ardından Başkent Lefkoşa’da kebabıyla ünlü olan Niazi’s Mirage Restaurant’ta beraber akşam yemeği yedi.
Basına kapalı olan yemek hakkında da herhangi bir açıklama yapılmadı.
Liderlerin dünkü görüşmede mülkiyet başlığı altında kriterleri ele aldıkları öğrenildi.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide geçen Cuma günü gerçekleştirilen Liderler görüşmesi sonrasında, “Liderler, müzakereciler ve ilgili uzmanların, mülkiyetle ilgili net kriterlerin belirlenmesi yönünde yaptığı çalışmaları; yönetim, güç paylaşımı ve ekonomi konularında taraflar arasında varolan farklılıklar üzerinde devam eden çalışmalarını onayladı” açıklamasını yapmıştı.
Uzun aradan sonra müzakerelerin başladığı Mayıs’tan bugüne kadar 10 resmi görüşme yapan liderler, bugünkü 11'inci buluşmalarının ardından Kasım içinde en az 5 kez daha bir araya gelecek.


Akıncı’dan Davutoğlu’na kutlama
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, seçim başarısını kutladı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı, Davutoğlu’nun önceki gün akşamki balkon konuşmasında ifade ettiği gibi Türkiye’deki yeni dönemin sevgi tohumlarının ekildiği ve yeşerdiği bir dönem olmasını diledi ve kendisini ilk fırsatta KKTC’de görmekten memnuniyet duyacağını belirtti.
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu da, hükümeti kurar kurmaz KKTC’yi ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını söyleyerek, Akıncı’ya iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ayrıca, TBMM’de temsiliyet hakkı kazanan tüm partilerin liderlerine birer mesaj gönderdi.
Akıncı mesajlarında, yeni dönemde Meclis çalışmalarında başarılar dileyerek, Türkiye’de barış, huzur ve istikrarın geçerli olacağı yeni bir dönem temennisinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473