banner564

Münhallere başvuru yok

Salih İzbul, dünyanın her yerinde yabancı uyruklu doktorların hastanelerde görev yaptığını belirtti

Münhallere  başvuru yok
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.20’de Sibel Siber başkanlığında toplandı. Toplantıda ilk olarak “Elektronik Haberleşme Değişiklik Yasa Önerisi”nin ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oylandı. Tezkere oy birliğiyle kabul edildi. 
Ardından, “Yataklı Tedavi Kurumları Değişiklik Yasa Tasarısı’nın ivedilikle görüşülmesi tezkeresi oylandı. DP UG Milletvekili Özdemir Berova söz alarak, yasa tasarısının önemini vurguladı; günümüz koşullarında hemşire ve hekim sayısının yeterli olmadığını, güncel hale getirilmesinin elzem olduğunu kaydetti.

İzbul: Doktor kadrolarını artırmayı hedefliyoruz 
Daha sonra söz alan Sağlık Bakanı Salih İzbul, bir yıldır açık olan pratisyen hekim münhallerine başvuru olmadığını, dünyanın her yerinde yabancı uyruklu doktorların hastanelerde görev yaptığını belirtti. İzbul, sistem üzerinde çalışmalar yaptıklarını, kısa süre içinde sistem oturtarak, sağlık çalışanlarını kabul edilebilir gelir düzeyine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Sağlık merkezilerine de doktor bulunamadığını, son münhallerle hekim göndermeye başlandığını söyleyen İzbul, yasa ile doktor kadrolarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. İzbul, sağlıkla ilgili diğer yasaların da Meclis’e sevk edileceğini vurguladı.

2011 – 12 – 13 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarıları 
Cumhuriyet Meclisi’nde, “Sayıştay Komitesi’nin 2011-12-13 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarıları” görüşüldü. Yasa tasarısı, 28 kabule 1 ret oyuyla, 21 kişi katılmadığından oyçokluğuyla kabul edildi.
Daha sonra “Sayıştay Komitesi’nin 2012 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı”görüşüldü.
Yasa tasarısı 30 kabul, 1 ret oyu alarak oyçokluğuyla kabul edildi. Daha sonra, “Sayıştay Komitesi’nin 2013 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı”na geçildi. Bu yasa tasarısı da 31 kabul 1 ret oyuyla ile oyçokluğuyla kabul edildi.
Meclis Genel Kurulu daha sonra Yenilenebilir Enerji Değişiklik Yasa Tasarısı’nı görüşmeye başladı.
TDP milletvekili Hüseyin Angolemli söz alarak, ülkede elektrik konusunda sorunlar yaşandığını belirtti ve KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in bazı sözlerini eleştirdi. Angolemli, “Akim, ‘Halkımız işadamlarının ve birtakım hükümet tarafından korunan kişilerin elektrik faturalarını ödüyor’ diye açıklama yapıyor. Hükümetten ses çıkmıyor” dedi.

KIB-TEK’in güçlenmesi önemli bir husus
Maliye Bakanı Birikim Özgür, İhale Yasası’nın en kısa sürede geçirilmesi yönünde çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi. Özgür, sübvanseyeleri ekonomiyi destekleme bakımından uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Bir süre önce Güney Kıbrıs’tan elektrik alınmaya başlandığını, İsrail ile Kıbrıs arasında kablo projesi başlatıldığını, gelecekte İsrail’den de elektrik alınabileceğini, dolaysıyla uluslararası sistemde elektrik alma için gereken altyapıyı sağlamak gerektiğini söyleyen Özgür, dolaysıyla KIB-TEK’in yaptığı yatırımların önemli olduğunu, değersizleştirilmemesi gerektiğini belirtti.
Özgür, KIB-TEK’in güçlenmesinin önemli bir husus olduğunu vurguladı. Yenilenebilir enerji konusunda da dünya ve Avrupa’daki kriterlerin tutturulması gerektiğini dile getiren Özgür, alternatif enerji kullanımının optimum seviyeye çekilmesinin önem taşıdığını belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı. Milletvekilleri, son ekonomik ve siyasi gelişmeler, Kıbrıs konusu, turizm ve çevreyle ilgili sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Serdaroğlu: Turizmde sistemsizlik yaşanıyor
UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu, “turizm ve çevre” konusunda konuşma yaptı. 
Serdaroğlu, Türkiye’de tanıtım yapmanın önemli olduğunu, yabancı ülkelerden KKTC’ye çok az turist geldiğini söyledi. 
Serdaroğlu, turizmde sistemsizlik yaşandığını, eko turizm konusunda da yaşanan sorunların giderilemediğini söyledi. 

Sucuoğlu: Çevre konusunda sınıfta kaldık
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bakanlık olarak Personel Dairesi’ni denetime davet ettiklerini ve gerekli uyarıların yapıldığını belirtti. 
Sucuoğlu, çevre konusunda Kuzey Kıbrıs’ın sınıfta kaldığını, halkın çevre kirliliği içinde yaşamayı olağanlaştırdığını, bunun büyük bir tehlike olduğunu söyledi. Çevreyi kirletenlere verilen cezanın caydırıcı olmadığını söyleyen Sucuoğlu, caydırıcı cezalar uygulanması gerektiğini belirtti. 
Turistlerin en çok çevre kirliliğinden şikayetçi olduğunu belirten Sucuoğlu, çöp dökme ve kirliliğin devam ettiğini kaydetti. 
Sucuoğlu, bu konuda farkındalık ve caydırıcı cezaların gündeme gelmesi gerektiğini ifade etti. 
Kumarcılar Hanı’na da değinen Bakan Sucuoğlu, şu anda restorasyonunun bittiğini, sadece elektrik bağlanmasının kaldığını, bu yapılırsa önümüzdeki hafta açılışının yapılacağını 40 civarındaki odayla turizme hizmet vereceğini kaydetti.
Kumarcılar Hanı’nın ismi konusundaki tartışmalara değinen Sucuoğlu, bilim insanlarının bu konuda bir çalışma yaptığını belirterek,” Halkın benimsediği isim devam edecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473