banner564

Mustafa Ulaş: Hükümet önlem almalı

Mustafa Ulaş, olası bir çözüm halinde devletin küçüleceğini, çalışan sayısının azalacağını savundu:

Mustafa Ulaş: Hükümet önlem almalı
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Ulaş, olası bir çözüm halinde devletin küçüleceğini, çalışan sayısının azalacağını savundu ve hükümeti işsiz kalacak işçi ve memurların ne olacağıyla ilgili ivedi bir şekilde çalışma yapmaya çağırdı.
Ulaş, son gelişmelere göre mayıs ayının ilk haftalarında yine BM’nin girişimleri neticesi görüşmelerin tekrar başlayacağını kaydetti ve aslında Kıbrıs konusu ve Federal bir çözüm üzerine konuşulmadık ve söylenmedik pek bir şey kalmadığını, geriye al-ver meselesinin kaldığını söyledi.
Ulaş yazılı açıklamasında, al-ver sürecinde asıl meselenin Rum liderliğinin Kıbrıslı Türklerle devleti ve egemenliği paylaşmak istemediği konusunda düğümlendiğini belirterek, önümüzdeki görüşme sürecinde Rum liderliğinin bu tavrını bir daha tespit etme imkanının bulunacağını ifade etti.
Rum liderliğinin üniter bir devlet içinde Kıbrıslı Türkler’e kısmen bir özerklik düşündüğünü dile getiren Ulaş, bu nedenle de tek egemenliği çoğunluğun Rumlarda olacağı Federal Devletin tekeline almak istediğini, Kıbrıslı Türkler’e de bazı çevrelerin buna balıklama atladığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474