banner564

Müteahhitler isyanda

BTHK binası için çıkılan 20 milyon liralık ihale son dakika iptal edildi 

Müteahhitler isyanda
banner598

Abdullah SUİÇMEZ
Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) binası için çıkılan ihalenin son anda iptal edilmesi, teklif veren13 firmayı isyan ettirdi. 
İhale Komisyonu’na teklif veren müteahhitler, sonuç beklerken, iptal kararıyla şoka uğradı.
Diyalog’a konuşan 4 firma yetkilisi hükümete çağrıda bulunarak bu durumunun düzeltilmesini istedi 
20 milyon TL’lik ihalenin iptalinden şikâyetçi olan iş adamları Hüseyin Tüfekçi, Emrah Çakır, Mehmet Çıldır ve Halil Gerçek, bir gerekçe olmadan ihalenin iptal edildiğini belirterek, kararın tekrar gözden geçirilmesini talep etti.

Hüseyin Tüfekçi:
“Tüm firmalar tekliflerini hazırlayıp ihale kutusuna attı. Sonuç beklerken, ihalenin dondurulduğu konusunda bir bilgi verildi. Tekliflerimizi kutuya atana kadar böyle bir konudan haberimiz yoktu. 
Ne olduğunu sorduğumuzda BTHK’nın Rekabet Kurulu tarafından durdurulduğunu öğrendik. Ancak daha sonra sorunun Bakanlığın müteahhitlere vermiş olduğu yeterlilik belgesi ile ilgili tartışmadan kaynaklandığı bilgisini aldık. 
Belli bir kriterlerden geçildikten sonra bize puanlama üzerinden bir karne verilir. 
Devlet, bize bur karneleri verdikten sonra tartışılması anlamsızdır.
Bu ihalenin belli yerlere verilmesi için bazı kişilerin iş karıştırdığını düşünüyorum.
Rekabet Kurulu’nun yapmış olduğu bu uygunsuz uygulama ve hazırlanan raporlar konusunda şikâyetçiyiz.” 

Emrah Çakır:
“BTHK’nın binasının ihalesi için 13 firma tekliflerini kutuya attı. Ben 10 yıldır bu ihalelere katılan bir firma olarak ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. 
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı bir açıklama yaptı ve ihaleyi durdurduğunu söyledi. Rekabet Kurulu’nun bu süreci durduğunu söyledi. Gerekçe olmadan 20 milyon TL’lik ihale keyifvari bir kararla durduruldu. 
Elle tutulur bir açıklama yok, yasal bir düzenleme yok.  
Biz yetkililerden erken vakitte bu karışıklık ve kaos ortamının ortadan kaldırılması için yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.” 

Mehmet Çıldır: 
“Rekabet Kurulu tüm ülkenin kuruludur ve gurur duyuyoruz. Lütfen kararını gözden geçirsin.13 meslektaşımız teklif verdi. Devlet büyüklerimizden de Rekabet Kurulu’ndan da bu kararın tekrar gözden geçirilmesini rica ediyoruz.”

Halil Gerçek: 
“Birincisi bu sürenin daha da fazla ilerlemesi daha fazla geçmesi hem bizlerin zararı hem de devletimizin zararıdır. Bir buçuk yıl önce bu ihale çıktı. Keşif bedeli 16 milyon TL idi.
 Şimdi 20 milyon TL’ye çıktı. Geçen her süre devletin zararınadır. İkincisi de bizler rekabeti güle oynaya yapıyoruz bu memlekette. Ama Rekabet Kurulu’nun bu kararları bizi birbirine düşürmeye ve yanlış şeylere itiyor. Bu konuda daha dikkatli kararlar alınmasını rica ederim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473