banner564

Ödümüz patladı

Çatalköy askeri bölgede bu sabah 01.30’da meydana gelen yangın cephaneliğe sıçradı, bölgeyi alevler sardı; Arapköy halkı ve turistler tahliye edildi

Ödümüz patladı
banner598

 Suna ERDEN-Ömer KADİROĞLU

Önemli turizm bölgelerinden Çatalköy’deki askeri birlik içerisinde bu sabah 01.30’da  meydana gelen yangın kısa sürede cephaneliğe sıçrayınca çok şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlamaya yakın Arapköy ve Çatalköy’de bazı evlerin sakinleriyle, Acapulco’daki turistler kısa sürede güvenli yerlere tahliye edildi.
Askeri birliklerin yanı sıra polis, itfaiye ve Sivil Savunma ekipleri seferlik halinde yangına müdahale ederken, şiddetli patlamanın etkisiyle bölgedeki bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Sokaklara dökülen halkın nefesi tutulurken, bu kadar büyük bir olayda can kaybının olmaması herkesi sevindirdi.

   Cumhurbakanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da kısa sürede olay yerine giderek askeri yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Akıncı “Can kaybının olmaması sevindiricidir” dedi. Akıncı, yaralıların olduğu hakkında bilgi aldığını söylerken, herhangi bir rakam vermedi.
   Diyalog muhabirlerinin, Acapulco’da tatil yapan turistlerden aldığı bilgiye göre; cam parçalarının etrafa yayılması nedeniyle yaralanan iki kişi ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Polis açıklama yaptı

   Bu arada polisten gelen açıklamada, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı teyit edildi. Polis açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
   “Bu sabah 01.30 sıralarında, Girne Acapulco kavşağı yakınlarında bulunan askeri birlik içerisinde henüz tespit edilemeyen  sebepten dolayı çıkan yangın sonucu birlik içerisindeki mühimmat deposunda patlamalar meydana geldi ve patlamalar halen devam etmektedir. Şu an için herhangi bir yaralı veya can kaybı tespiti yoktur. Bölgede geniş güvenlik ve trafik tedbirleri alınmış olup, güvenlik açısından Girne - Değirmenlik Anayolu  ile Acapulco kavşağından itibaren Girne - Esentepe Anayolu trafik akışına kapatılmıştır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473