banner564

Müteahhitler tepkili

Gürcafer, emirnameye yönelik önerilerinin dikkate alınmadığını savundu

Müteahhitler tepkili
banner598

 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi Geçiş Süreci Emirnamesi konusunda uzmanlara hazırlattıkları çalışmanın popülizm nedeniyle yüzde 99 oranında reddedildiğini savunarak emirnameyi bu nedenle reddettiklerini kaydetti.
Gürcafer, “emirname tartışmalarının sel felaketine denk geldiğini ve müteahhitlerin de günah keçisi yapıldığı ve rantçılıkla suçlandıkları” görüşünü ifade ederek buna tepki gösterdi.
Cafer Gürcafer, emirnameyle ilgili yazılı açıklamasında, “Her şeyden önce kendimizden başlamalı, aynaya bakıp kendimizle yüzleşmeli, özeleştirimizi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.
Yaptıkları emirname çalışmasında tüm dere yataklarının, sit alanlarının, surlar içi ve sur çevresinin, göletin ve sulak alanların korunmasını öngördüklerini vurgulayan Gürcafer, “Gereken özeleştiriyi yapmadığımız sürece, kırk yıldır nasıl geldiysek bir kırk yıl daha öyle gideceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 “’Rantçılar’ diye suçlanan ve temsil ettiğim kesim on binlerce KKTC çalışanına ekmek sağlamakta ve yaşanan ekonomik krizde ay sonu çalışanlarını ödemekte zorlanmaktadır. Ama her şeye rağmen varlığını sürdürmek ve ülkedeki çarkın dönmeye devam etmesi için çalışmaktadır” diyen Gürcafer, KTİMB’nin ne yaptığının yanlışları da olsa ortada olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474