banner564

Nabız yoklayacak

Guterres’in yeni Kıbrıs Özel Danışmanı Lute’nin Temmuz ayında adaya geleceği bildirildi

Nabız yoklayacak
banner598

   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin yeni Kıbrıs Özel Danışmanı ABD’li Jane Holl Lute’un, 9-12 Temmuz tarihlerinde adaya geleceği bildirildi.

   Fileleftheros, “Lefkoşa Sürprizle Karşılaştı – Jane Holl Lute’nin Ziyareti Konusunda Hiçbir Nabız Yoklama Yok” başlıkları altında verdiği haberinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorununda tarafların görüşlerini yoklamak için atamayı düşündüğü Jane Holl Lute’un adayı ziyaret edeceğine dair dün New York’tan haberler geldiğini yazdı.
   Gazete, Rum Haber Ajansı (KİPE) muhabirinin BM kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Lute’un Türkiye’deki seçimlerin tamamlanmasının hemen ardından, 9-12 Temmuz tarihlerinde adaya gelerek her iki tarafla da temaslarda bulunmak amacıyla KKTC ve Güney Kıbrıs makamlarının nabzının yoklandığını bildirdi.
   Kıbrıs’taki tarafların hali hazırda Lute’nin atanmasını kabul ettiklerini iddia eden gazete, Rum hükümetinin ise Lute’un adayı ziyareti konusunda kendilerinin fikrinin sorulduğunu yalanladığını vurguladı.
   Gazete, söz konusu haber karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Rum hükümetinden bir yetkilinin, Lute’un söz konusu tarihlerde adayı ziyaret etmesi konusunda kendilerine yönelik herhangi bir girişim yapılmadığını belirttiğini yazdı.
   Söz konusu Rum yetkili, bilgilerinde olan tek şeyin, şu ana kadar Türkiye’nin, Lute’nin atanmasına ilişkin olumlu bir yanıt vermediğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473