banner564

Narın kilosu kuzeyde 5, güneyde 10 lira

Şimdi zamanı

Narın kilosu kuzeyde 5, güneyde 10 lira
banner598

 Onur ULAĞ

   Dünyadaki en sağlıklı meyvelerden biri olan narın şimdi tam zamanı. Lefkoşa açık pazarda dün kilosu 5 liraya satılmasına karşın, vatandaşların bu mucize meyveye pek ilgi göstermediği belirtildi. Ancak güneyde fiyatı 10 lira olması nedeniyle bazı Rumların nazaran bol miktarda nar aldıkları görüldü.
     Narın vücudunuz için inanılmaz faydaları vardır. İlahi bir meyve olarak adlandırılır, çünkü teolojik kitaplarda en çok bahsedilen meyvedir. Narın antioksidan, antiviral ve anti-tümör özelliklerine sahip olduğu ve özellikle A vitamini, C vitamini ve E vitamini ile folik asidin iyi bir vitamin kaynağı olduğu söylenmektedir. Bu muhteşem meyve hem şarap hem de yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidandan içermektedir. Nar tüketimi aynı zamanda her türlü hastalık riskini de azaltır
Nar suyu, diğer meyve sularına oranla daha yüksek seviyede antioksidan içerir. Ayrıca kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan vardır. Nar suyunda bulunan antioksidanlar serbest radikallerin giderilmesine, hücrelerin zarar görmemesine ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.
C vitamini kaynağı
Bir bardak nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’nı karşılamaktadır.  
Kanseri önler 
Yapılan araştırmalar sonucunda nar suyunun prostat kanserini önlediği ortaya çıkmıştır. Çeşitli meyve suyu üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyunun prostat kanserinde en etkili içecek olduğu ortaya çıktı. 
Nar suyunu diyetinizden eksik etmeyin.N ar suyu hakkında şimdiye kadar yapılan araştırmalar sonucunda cesaret verici sonuçlar meydana gelmiştir.
Hafızayı korur 
Meyve suyundaki antioksidanların ve yüksek konsantrasyonlarının Alzheimer hastalığının ilerlemesini durdurduğu ve hafızayı koruduğuna inanılıyor.

Açık pazarda dün fiyatlar şöyleydi:

Bamya 15 TL
Salatalık 3 TL
Domates 5 TL
Limon 2 TL
Soğan 4 TL
Patates 5 TL
Nar 5 TL
Havuç 4-4.5 TL
Çiçek tane 5 TL 
Portakal 3 Kilo 10 TL
Mandalina 4 TL
Mısır 4 tane 10 TL
Salatalık 2.5 TL
Pomelo 3 Tane 10 TL
Kolokas 10 TL
Muz 8 TL
Taze Fasulye 12 TL
Tatlı Biber 7-10 TL
Sarma 5 TL
Elma 5 TL
Pırasa 2,5 TL
Taze incir 10 TL
Nane 2,5 TL
Pazı 2,5 TL
Turp 2,5 TL
Rokka 2,5 TL
Kereviz tane 5 TL
Maydanoz 2,5 TL
Taze soğan 2,5 TL
Kıvırcık marul 2,5 TL
Üzüm 13 TL
Kivi 7 TL
Armut 7 TL
Ayva 7 TL
Avokado 3 Tane 20 TL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474