banner564

Protokol imzalandı

Pembe Köşk’te tedavi gören bağımlıların masrafının yüzde 80’i devlet tarafından karşılanacak

Protokol imzalandı
banner598

 Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve ekibiyle birlikte Karşıyaka’da bulunan ve bağımlılıkla mücadele konusunda hizmet veren Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Sağlık Bakanlığı ile Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi arasında protokol imzalandığı açıklandı. Protokolle birlikte uyuşturucu bağımlılarının tedavi için Pembe Köşk’e sevkedilebileceği ve hastaların tedavi masraflarının yüzde 80’inin devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. 

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’ni ziyaret eden Bakan Pilli, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ve hastane kurucularından Hüda Hüdaverdi ile hastaneyi gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da hazır bulundu. 
Ziyarette konuşan Bakan Ali Pilli, ülkemizde bağımlılıklarla mücadele ve bağımlı hastaların yeniden topluma kazandırılması noktasında oldukça kararlı olduklarını vurgulayarak, “Maddi olarak tedavi olmaya imkânı olmayan gençlerimizin devlet desteğiyle tedavi olmalarını sağlamak boynumuzun borcudur” dedi. 
Ülkemizde uzun yıllardır uyuşturucu ve bağımlılık tedavisinin olmadığını ve aslında yapılanların gerçek bir tedavi olmadığını savunan Mehmet Çakıcı, Pembe Köşk’ün hayata geçmesiyle birlikte ilk kez gerçek anlamda ülkemizde bağımlılık tedavisi yapılmaya başlandığını da vurguladı. 

Karaokçu: Yasa artık verimli şekilde çalışacak
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na başvuran acılı ve dertli ailelere bir ışık tutabildiklerini vurguladı.
Karaokçu da, “90’lı yıllardan beridir Mehmet Çakıcı’yla birlikte uyuşturucuyla mücadele anlamında büyük çaba harcıyoruz ama burada en büyük teşekkürü hak eden Sağlık Bakanımız Ali Pilli ve ekibidir” dedi.
Hem madde bağımlılarının hem de ailelerinin büyük acılar çektiğini ifade eden Karaokçu, yıllardır madde bağımlılarının belki uyuşturucudan uzak kalır umuduyla Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alındığını fakat her seferinde bu girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. 

Çakıcı: Tarihi bir adım atıldı
Prof. Dr. Mehmet Çakıcı da, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede açısından tarihi bir adım atıldığını söyledi. Çakıcı, şunları söyledi:
   Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin talebi ve önerisi doğrultusunda, 26 Eylül’de Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı arasında bir protokol imzalanarak hasta sevki anlaşması yapıldı. Bu konuda Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu’nun da büyük bir desteği ve çabası oldu.” 
Bağımlıların artık Pembe Köşk’te devletin desteğiyle tedavi olabileceklerini ve maddi imkânı olmayan bağımlı hastaların da bu merkezden yararlanabileceklerini kaydeden Çakıcı, devlet tarafından Pembe Köşk’e sevk edilen hastaların tedavi masraflarının yüzde 80’inin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474