banner564

Nasıl başaracağız

Ercan’a dün iniş yapan uçak sayısı 25, Baf’a 38, Larnaka’ya 143

Nasıl başaracağız
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Kuzey Kıbrıs’ta turistik tesis sayısı 145’e,  yatak kapasitesi ise 25 bine ulaşırken, hava ulaşımındaki gerileme dikkat çekiyor. Hafta sonu olmasına rağmen dün çoğu İstanbul’dan olmak üzere Ercan’a inen uçak sayısı 25 oldu.   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; Ercan ile Türkiye arasında ise 29 sefer gerçekleşti.
Turistik tesis sayısının 802, toplam yatak kapasitesinin ise 86 bini aştığı Güney Kıbrıs’ın Larnaka Havaalanı’na dün inen uçak sayısı 143 oldu. Güneyin ikinci havaalanı Baf’a ise bir günde 38 uçak indi. Larnaka’ya yönelik uçuşlarda İngiltere seferleri ilk sırada yer alıyor. Dün Londra ve İngiltere’nin diğer şehirlerden Larnaka’ya tam 32 sefer gerçekleştirildi. İngiltere’yi 20 sefer ile Yunanistan, 14 sefer ile Rusya izliyor.
Larnaka Havaalanı’ndan kalkış yapan uçak sayısı 130, Baf’tan kalkış yapanların sayısı ise 40 oldu.

Acil yardım istiyoruz
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, geçtiğimiz yıl 22 bin dolayında olan yatak sayısının bu yıl yeni açılan tesislerle birlikte 25 bine ulaştığını belirtirken, ulaşımda yaşanan sıkıntılar yüzünden tesisleri doldurmanın imkansız olduğunu söyledi.
   KKTC’nin ambargo altında olduğunu anımsatan Özboğaç, Ercan’a sadece 3 şirketin düzenli uçuş yaptığını ve bunun artırılması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, en büyük umudun THY olduğunu söyledi. Özboğaç şöyle dedi:
   “Bizim daha fazla uçuşa ihtiyacımız var. Bunu zaten her platformda dile getiriyoruz. Türk Hava Yolları’nın seferlerini artırması gerekiyor. Bunun yanında yeni noktalardan ülkemize uçuşların başlaması gerekiyor. Turizmin temel taşı ulaşım üstelik ucuz ulaşım. Bizim çaremiz bunlar. Güney’le rekabet edebilmemiz gibi bir durum söz konusu değil ama en azından turist sayımızı ciddi bir şekilde artırabiliriz. Tabii temel çözüm milli hava yolu kurulması. O da zor olduğundan mevcut havayollarının sefer artırması ve yeni noktalara uçması için elimizden geleni yapmalıyız.”

Kilim: Güneyle yarışamayız
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Erkan Kilim de “Biz Güney Kıbrıs’la asla yarışamayız” diyerek şunları söyledi:
   “Onların dünyaca tanınan uluslararası iki tane hava limanları varken, bizim izolasyonlar altında 2-3 şirketin uçtuğu bir havalimanımız var. Yarışabilmek, Güney’in sefer sayılarına ulaşabilmek bizim için imkânsız. Türkiye’deki hava yollarını ülkemize uçuş gerçekleştirmek için teşvik verrmek, yeni destinasyonlar yaratmak atılabilecek en iyi adım. Bunun harici yapılabilecek hiçbir şey yok.” 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2018, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473