banner564

Adresi şaşırmışlar

Kız arkadaşları ile buluşacakları gerekçesiyle yaşlı kadının evine giren Mehmet Emin Sönmez ile Osman Sirkeci, hem tacizden, hem de hırsızlıktan tutuklandı

Adresi şaşırmışlar
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 60 yaşındaki bir kadının evine hırsızlık amacı ile girip üstüne de cinsel taciz suçu işledikleri de öne sürülen Mehmet Emin Sönmez ile Osman Sirkeci tutuklandı. İddialara göre iki zanlı, 20 Temmuz tarihinde M.Y. isimli kadının evine gizlice girdi. Zanlılar evin üst katında bulunan M.Y.’nin cüzdanından para çaldı. Tam bu esnada M.Y. zanlıları suçüstü tespit ederken iki zanlı,  cinsel içerikli sözlerle tacizde de bulundu. M.Y. isimli kadının dışarı çıkıp bağırması ile çevre sakinleri polisi aradı.
Polis tarafından tespit edilerek gözaltına alınan iki zanlı, “Çok içtik ne yaptığımızı hatırlamıyoruz. Kız arkadaşlarımızla buluşacaktık yanlış Adrese gittik” iddiasında bulundu. 

Dışarı çıkıp bağırdı
Haklarında, “Mülke tecavüz, cinsel taciz ve hırsızlık” suçlarından soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 20 Temmuz saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, zanlıların gizlice Girne’de M.Y.’nin evine girerek üst kata çıkıp cüzdanından 80 TL ve 50 Euro çaldıklarını söyledi. Polis, bu esnada M.Y. ile karşılaşan zanlıların cinsel içerikli sözlerle kadını taciz ettiklerini anlattı. M.Y.’nin bir fırsatını bulup dışarı çıkarak bağırıp yardım istediğini kaydeden polis, sesi duyan çevre sakinlerinin polisi aradığını belirtti. Polis, zanlı Sirkeci’nin Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken yakalandığını, zanlı Sönmez’in ise Girne’de tespit edildiğini açıkladı. 
Yapılan kontrollerde iki zanlının da alkollü olduğunu belirlediklerini kaydeden polis, ayrıca zanlıların çaldığı 50 Euro paranın da üzerlerinde bulunduğunu kaydetti. Polis, zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını, 15 kişiden ifade alacaklarını ve incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu belirterek,  3 günlük tutukluluk istedi.

Ben kadın görmedim
Mahkeme talebi kabul ederken söz hakkı alan zanlılar ilginç bir savunmada bulundu. Zanlılar Sönmez ile Sirkeci internetten tanıştıkları kızlar ile buluşmak için söz konusu bölgeye gittiklerini ancak aşırı derecede alkol aldıkları için binaları karıştırdıklarını öne sürdü. Zanlı Sönmez ayrıca, alkolün tesiri altında olduğu için hiçbir şey hatırlamadığını ifade ederek, “Ben kadın falan görmedim” dedi. Zanlı Sirkeci ise “Yaşlı kadını gördüğümüzde dışarı çıktık” dedi.
Sirkeci, kadına tacizde bulunmadıklarını ve para çalmadıklarını da iddia etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474