banner564

Ne demek umut yok!

CTP’nin 47’nci kuruluş yıldönümünde konuşan Erhürman, 7 Ocak seçimlerinden galibiyetle çıkacaklarına inanç belirtti

Ne demek umut yok!
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) dün akşam Lefkoşa’da 47’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Kitlesel katılımla gerçekleştirilen resepsiyonda duygulu anlar yaşandı. 47 yıldır barış, demokrasi ve adalet mücadelesi veren CTP’nin kutlama etkinliğinde Genel Başkan Tufan Erhürman ve Genel Sekreter Erdoğan Sorakın eşleriyle birlikte konukları kapıda karşıladı. 
Hidden Garden’da gerçekleştirilen etkinlik, grup RAST’ın sahne almasıyla devam etti. Parti tarihinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ise büyük beğeni topladı. Gecede, Genel Başkan Tufan Erhürman’ın konuşmasının sonunda Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, partinin yaşayan kurucularından Hüseyin Celal ve eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile eski başbakanlar Ferdi Sabit Soyer, Özkan Yorgancıoğlu ve Ömer Kalyoncu sahneye çağrılarak aile fotoğrafı çekildi ardından pasta kesildi. 

Güney Kıbrıs’tan konuklar da vardı
Sivil toplum örgütleri ve sendika yetkililerin de katıldığı gecede Kıbrıs’ın güneyinden siyasi parti ve sendika yetkilileri de yer aldı.  

Erhürman: Umut sokaklarda
Genel Başkan Tufan Erhürman gecede yaptığı konuşmasında, umudun masanın başında, koltuklarda değil sokakta olduğunu söyleyerek bu umudu sokaktan devşirdiklerini kaydetti. Her şeye rağmen çalışan, üreten, yaratan insanlarımıza tek tek ulaştıklarını belirten Erhürman, ülkenin köklü sorunlarına çözümleri halkla birlikte ürettiklerini ifade etti. Erhürman, “Nihayetinde bunların hepsini Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı’mızda birleştirdik. Biz bunlarla uğraşırken, onlar bildikleri tek işi yapmaya devam ettiler. 20 ay hükümette kaldılar, 20 ay boyunca en adaletsiz biçimde menfaat dağıttılar, hukuku ayaklar altına aldılar, yolsuzluğun, yalanın ve talanın görülmemiş örneklerini sergilediler ve tüm bunları halkın gözünün içine baka baka, göstere göstere yaparak bu günlere kadar geldiler” dedi.
Erhürman sözlerini şöyle tamamladı: 
“On gün kaldı geriye. 47 yıllık mücadelenin müjdeli bir evresine geçmeye hazırlanıyoruz hep birlikte. On gün sonra yeni bir defter koyacağız önümüze. Açacağız kapağını ve göreceğiz ki ilk sayfasında, “haysiyet, adalet, üretim ve hizmet” yazıyor. Sonra el ele vereceğiz hep birlikte ve yurttaşlarımızın yurdun dört bir yanında, hatta yurt dışında yazdıkları başarı hikayelerini toplumsallaştırarak, bu halkın başarı hikayesini o defterin sayfalarına hep birlikte yazmaya başlayacağız. Evet bu sistem değişecek. Evet, haysiyet, adalet, üretim ve hizmet gelecek. Bu sistem asla değişmesin diye uğraşanlar “umut yok” diyorlar ya hani! Ne demek umut yok! CTP varsa umut var. Biz halkız, burada biz varız. Çalışır yaparız.”

Piyango çekilişi yapıldı
Gecede ayrıca, 47 yıldır ‘ciddi, güvenilir, büyük piyango’ sloganıyla düzenlenen geleneksel CTP piyangosu da çekildi. Çekilişte hediye kazanan bilet numaraları şu şekilde açıklandı.


Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473