banner564

Neden gizleniyor?

UBP’nin bir milletvekili olarak koalisyon protokolünü şu ana kadar göremediğini söyleyen Tatar, önemli iddialarda bulundu:

Neden gizleniyor?
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, hükümet kuruluşunda yaşananların, “eğri gemi doğru sefer” deyişini hatırlatmakta olduğunu söyleyerek, bunun halkı, tabanlarını ve kendilerini üzdüğünü savundu.
Tatar, Kıbrıs Türk halkının Ramazan Bayramı’nı da kutladığı yazılı açıklamasında, hükümet oluşumuna değindi ve “doğru adımlar atılırsa destekleriz, ama yanlış yapılırsa da mutlaka ülkemiz ve partimiz yararına olduğu için ikaz eder, görüşlerimizi hiç çekinmeden ortaya koyarız” dedi. Şu ana kadar Ulusal Birlik Partisi’nin bir milletvekili olarak koalisyon protokolünü göremediğini ifade eden Tatar, şunları öne sürdü:
“Protokolün verilmesini talep etmemize rağmen söz konusu metnin, parti meclis grubu, parti yetkili kurullarından geçmeden imzalanması, kamuoyuna sadece bir bölümünün açıklanması, parti teamüllerimize, demokratik anlayışa ve şeffaflık ilkesine aykırıdır.

UBP tabanı rahatsız…
Protokol neden halktan ve biz milletvekillerinden gizleniyor? Yoksa içerisinde UBP ve/veya CTP tabanını rahatsız eden şeyler mi var? UBP tabanına, halkın yorumlarına kulak verilmelidir. CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın hükümet konusundaki çelişkili açıklamaları, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun söylemleri, CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman’ın UBP’yi rahatsız edici açıklamaları ve partimizin küçük ortak gibi görülmesi, sadece hükümetin CTP kanadının değil, UBP kanadı dahil tüm bakanların başında şu anda Türkiye televizyonları tarafından ‘paralel başbakan’ olarak nitelenen Sayın Talat’ın bulunacağının net bir şekilde ortaya çıkması, UBP yönetiminin koalisyon hükümetine kurultay hesapları dolayısı ile girdiği şeklindeki yorumlar, DP kanadının bakanlıklarının UBP’ye verilmesine göz yumulması, dış politika gibi partimiz için çok önemli bir konunun önemsenip ilgili bakanlığın alınmaması, UBP tabanında derin üzüntü ve endişe yaratmaktadır.”
Ersin tatar, Ulusal Birlik Partisi’nin bir kurultay sürecine girdiğini, seçilmesi halinde mutlaka bu koalisyon olayının, tabanla, UBP yetkili organlarında ciddiyetle değerlendirilerek gereken kararların alınacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473