banner564

Nefesler tutuldu

Ünlü işadamı Vakkas Altınbaş’a ‘sahte evrak’ iddiasıyla bir gün tutukluluk veren Girne mahkemesi, bugün de damadı Bulut Akacan’la ilgili kararını açıklayacak

Nefesler tutuldu
banner598

 Suna ERDEN

Ülkenin tanınmış iş adamlarından Vakkas Altınbaş, yeğeni Mehmet Altınbaş, damadı Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan, aranan şahıs olan Orkun Altınbaş, Altınbaş şirketinin avukatı Refet Uzun, tasdik memurları Mehmet Şefik Ormancıoğlu ile Kemal Yorgancıoğulları ve suçla bağlantılı Ahmet Bayraktar, ölmüş bir adamın milyon sterlinlik arazilerini sahte evrakla aldıkları iddiasıyla tutuklandı.
İddialara göre; Vakkas Altınbaş,  şu anda hayatta olmayan Hüseyin Cahit ile 2016 yılında arazisini almak için 7 milyon 50 bin Sterlin’e anlaştı. 
Girne’de 18 ayrı koçanlı araziler için anlaşan Altınbaş, 4 milyon Sterlin tutarındaki meblağı satış günü verdi.
Geriye kalan meblağ için ise biri 31 Ekim 2017, diğeri 31 Ekim 2018 tarihli Bir milyon 525 bin Sterlin tutarında 2 adet çek yazdı. 
Ancak Hüseyin Cahit’in 9 Ağustos 2017 tarihinde yaşamını yitirmesinin ardından Vakkas Altınbaş ile Orkun Altınbaş’ın mahkemeye çıkarılan diğer zanlılarla birlik olup 2 çekin karşılığı olan 3 milyon 550 bin Sterlin’i ödemeden sahte evrakla Cahit’e ait tüm malları kendi adlarına geçirdiği iddia edildi.
Cahit’in yakınlarının 16 ay önce durumu bildirdiği, konunun mahkemelik olduğu, hukuk davasının sürdüğü ancak Ahmet Bayraktar’ın önceki gün polisteki ifadesinde “Vakkas Altınbaş, Bir milyon Sterlin teklif etti, ben de sahte evraklara imza attım” demesiyle adli vakaya döndüğü kaydedildi.
Haklarında  “Resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme” suçlarından soruşturma açılan zanlılar Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş, Ahmet Bayraktar, Mehmet Akacan, Refet Uzun, Mehmet Şefik Ormancıoğlu ile Kemal Yorgancıoğulları'nı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Orkun Altınbaş’ın da zanlı konumunda olduğu ancak yurt dışında bulunduğu belirtildi.

Sahte sözleşme ile mülk aldılar
Soruşturmayı yapan polis, zanlıların şu anda yurt dışında olan Orkun Altınbaş ile birlikte Hüseyin Cahit’e ait Girne bölgesinde bulunan 18 ayrı koçanlı malları toplam 3 milyon 50 bin Sterlin karşılığında satın aldıklarına dair sahte bir satış sözleşmesi düzenledikten sonra Ahmet Bayraktar’a imzalattıklarını ifade etti. Polis, zanlıların sözleşmeyi Girne Kaza Mahkemesi’nde tedavüle sürdüklerini belirtti.

Ölmeden önce sattı
Polis memuru, Hüseyin Cahit’in ölmeden önce Girne’deki arazisini Vakkas Altınbaş’a 7 milyon 50 bin Sterlin’e sattığını,  4 milyon Sterlinlik tutarının satış günü ödendiğini söyledi.
Polis, geriye kalan 3,5 milyon Sterlin içinde Vakkas Altınbaş'ın Hüseyin Cahit’e iki adet Bir milyon 525 bin Sterlin tutarında çekler yazdığını ifade etti.
Cahit’in 9 Ağustos 2017 tarihinde vefat ettiğini kaydeden polis, akabinde zanlıların Girne kaza
Mahkemesinde ara emri almak için dava dosyaladıklarını ve Dia Towers LTD.’nin Direktörü Orkun Altınbaş’ın Cahit’in Girne bölgesinde bulunan 18 ayrı koçanlı mallarını satın aldığını ve kendilerine devrinin olmadığını belirterek, Bir milyon 525 bin Sterlinlik çeklerin ödemesinin durdurulmasını talep ettiklerini belirtti.

Para aldım, sahte sözleşmeye imza attım
Polis memuru, 06 Kasım 2019 tarihinde mesele ile ilgili olarak zanlı Ahmet Bayraktar’ın şubeye celp edildiğini ifade etti.
Polis memuru, Bayraktar’ın gönüllü ifadesinde Hüseyin Cahit’in vefatından yaklaşık 2 ay sonra Vakkas Altınbaş’ın kendisi ile görüştüğünü iddia ettiğini anlattı.
Polis, zanlının iddiasında Altınbaş’ın Hüseyin Cahit’e ait malları satın aldıklarına dair sahte bir sözleşme hazırlayacaklarını, vekil olarak sözleşmeye imza atması halinde Bir milyon Sterlin ödeme yapmayı teklif ettiğini söylediğini aktardı.
Polis memuru, zanlının teklifi kabul ettiğini, Refet Uzun’un da 2017 yılı içerisinde sahte sözleşmeyi hazırladığını ve kendilerine getirdiğini anlattığını açıkladı. 
Polis, zanlı Bayraktar’ın alıcı konumunda olan Orkun Altınbaş, Mehmet Altınbaş ve kendisinin sahte sözleşmeye imza attığını, imza atılırken herhangi bir tasdik memurunun bulunmadığını söylediğini anlattı. 

Geriye dönük evrak hazırladılar
Polis, zanlı Bayraktar’ın daha sonra kendisini yetkili vekil olarak göstermek için 16 Haziran 2017 tarihinde Mehmet Ormancıoğlu ile birlikte geriye dönük bir sahte vekalet hazırladıklarını itiraf ettiğini açıkladı.
Mesele ile ilgili dün itibari ile iki tanık tespit edildiğini, söz konusu tanıkların ifadelerinin alınacağını kaydeden polis, Orkun Altınbaş’ın da yurtdışında olduğunu, bu hafta ülkeye dönmesinin beklendiğini kaydetti. 
Polis memuru soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 3 gün süre istedi.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar
Zanlıların avukatlarının da tutukluluk talebine itiraz etmesi üzerine saatler süren duruşma gerçekleştirildi.
Savunma konunun 16 aylık bir mesele ve mahkemeye yansımış olduğunu, polisin zanlıların teminata bağlamak üzere celp ettiğini ancak şimdi de tutukluluk talep ettiğini ifade ederek, itiraz etti.
Yargıç Meltem Dündar, meselenin 16 aylık bir mesele olduğunu ancak ortaya çıkan iki yeni tanık bulunduğunu ifade ederek, talep edilen süre yerine bir gün tutukluluk emri verdi.

Bulut Akacan hakkındaki karar bugün açıklanacak
Haklarında bir gün tutukluluk emri alınan zanlılar bugün yeniden mahkemeye çıkarılacakken, korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’la birlikte cezaevinde bulunan Vakkas Altınbaş’ın damadı Bulut Akacan hakkındaki karar da açıklanacak.
Vahim zarar ve ciddi darp suçlarından Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Akacan ile korumaları hakkındaki karar 12 Kasım tarihine bırakılmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474