banner564

Neler oluyor

Arabayla üniversite kampüsüne giren 3 kişi, bir öğrenciyi dağa kaçırıp zorla 50 bin Euro’luk borç senedi imzalattı

Neler oluyor
banner598

 Suna ERDEN

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsünden beraberindeki iki kişi ile birlikte okulun öğrencisi Ulaş Özge’yi kaçırıp dağa götüren ve orada 50 bin Euro'luk borç senedi imzalattığı öne sürülen Medet Gürkan şikayet üzerine tutuklandı. 
Zanlı ifadesinde Ulaş Özge’yi dağa götürdüğünü itiraf ederken, borç senedi imzalatmadığını iddia etti. Polis, olayla ilgili iki kişiyi daha ararken zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturayı yürüten polis, zanlı Medet Gürkan’ın 9 Ocak’ta, saat 10.15 sıralarında kullanımında bulunan 07 FSR 82 plakalı araç ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde öğrenci olan Ulaş Özge ile kampüs içerisinde buluşup, beraberinde bulunan Burak Demir ve Arfur Rahman Sajjadur Rahman ile birlikte, Özge'nin araca binmesini sağladıktan sonra, Taşkent Köyü’nün kuzeyinde bulunan dağlık alana götürdüğünü söyledi. 

İki adet senet imzalattılar
Polis, zanlının Ulaş Özge’yi alıkoyup, 15 Ocak 2019 tarihli 25’er bin Euro'luk iki adet borç senedi imzalattığını mahkemeye aktardı.Polis, borç senedinin soy ismi tespit edilemeyen Yunus Emre isimli şahıs adına düzenlendiğini söyledi.
Polis, zanlının yapılan şikayet üzerine aynı gün tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. 
Zanlının gönüllü ifade vererek, şikayetciyi dağa götürdüğünü, borcu için konuşacağını itiraf ettiğini ancak senet imzalattığını kabul etmediğini kaydeden polis, soruşturmanın yeni başladığını ve halen aranmakta olan üç kişi olduğunu belirterek,  bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474