banner564

Neler oluyor

Halsizlik şikâyetiyle hastaneye götürülen 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu, taburcu edildikten 4 saat sonra hayatını kaybetti

Neler oluyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Güzelyurt’a bağlı Yayla köyünde ikamet eden 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu, dün sabah 01.00 raddelerinde halsizlik şikâyetiyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine götürüldü. Acil serviste kontrolü yapılan ve 04.00’te taburcu edilen çocuk, evine gittikten yaklaşık 4 saat sonra hayatını kaybetti.
   Alev ve Hasan Rüstemoğlu çiftinin iki çocuğundan ilki olan Atlas Rüstemoğlu’nun ölümü sonrasında yapılan otopside herhangi bir tespit yapılamadığı bildirildi. Bunun üzerine doku örneklerinin ileri tetkik için Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi. Atlas Rüstemoğlu, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’nda okuyordu.

Çocuk kurtarılamadı
Aile yakınlarından elde edilen bilgilere göre; hiçbir rahatsızlığı bulunmayan Atlas, önceki gün akşam saatlerinde fenalaştı. Atlas, ailesi tarafından önce Cengiz Topel Hastanesi’ne götürüldü. 
Atlas, oradaki yetkililer tarafından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gönderildi. 
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne saat 01.00 sıralarında götürülen Atlas Rüstemoğlu, birkaç saat yatırıldı ve serum verildi.  
Hastaneden saat 04. 00 sıralarında taburcu edilen Atlas, saat 08.30 sıralarında yeniden fenalaştı. 
Atlas, ailesinin gözleri önünde yere yığılarak yaşamını yitirdi.

İhmal var
Yaşanan acı olayın ardından ailesi ve yakınları doktor ihmali olduğunu iddia ederken, Diyalog’a konuşan amcası Murat Rüstemoğlu, “Gözlerimizin önünde yere düştü, sarardı. Kalp masajı yapıldı ancak çocuğumuzu kurtaramadık” dedi.
Rüstemoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen Atlas Rüstemoğlu’nun sabah saat 04.00 sıralarında taburcu edildiğini ancak sabah 08. 30 sıralarında ikametgâh içerisinde yeniden fenalaşarak hayatını kaybettiğini söyledi. Murat Rüstemoğlu, hastaneden Atlas’ın durumu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi.
Murat Rüstemoğlu, minik Atlas’ın hiçbir sağlık probleminin olmadığını kaydetti. Rüstemoğlu; “Başbakan ve Sağlık Bakanı arayarak taziye bildirdi. Başbakan Ersin Tatar ihmal olup olmadığı konusunda araştırmalarını yapacaklarını belirtti” dedi. 

Doku ve kan örnekleri alındı
Bu arada Atlas Rüstemoğlu'nun ölümü ile ilgili açıklama yapan Polis Basın Subaylığı, kesin ölüm sebebinin otopsi sonucuyla belirlenemediğini duyurdu. 
Polis ölüm sebebi kan ve doku örneklerinin alınarak Türkiye’de yapılacak olan "tetkik sonucunda" belirleneceğini açıkladı.

Son yolculuğuna uğurlanacak
Güzelyurt Özgürlük İlkokulu 5. Sınıf öğrencisi olan Atlas Rüstemoğlu’nun bugün öğle saatlerinde Güzelyurt Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Yuvacık Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473