banner564

“Nezaket ziyareti”

İkinci tura yönelik çalışmalarını sürdüren Akıncı dün, Özersay, Talat ve Siber’le görüştü

“Nezaket ziyareti”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün sırasıyla, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda bağımsız aday olarak yarışan Kudret Özersay, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Birinci turda CTP’nin adayı olan Sibel Siber’i ziyaret etti.
Özersay ile yaklaşık 40 dakika görüşen Akıncı, çıkışta basına açıklama yaptı. 
Ziyareti ikinci tur için destek isteme amacıyla gerçekleştirmediğini söyleyen Akıncı, seçimde iyi bir performans sergilediğine inandığı Özersay’a nezaket ziyaretinde bulunduğunu vurguladı. 
Özersay’ın ikinci tur için oyları yönlendirmeme kararına saygı duyduğunu belirten Akıncı, “İyi bir görüşme yaptıklarını” dile getirdi. 

Talat’tan Akıncı’ya destek çağrısı
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti.
Görüşme, saat 15:15’te 2’inci Cumhurbaşkanı Talat’ın çalışma ofisinde gerçekleşti.
Akıncı ile Talat görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yaptığı görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, onun 5 yıllık Cumhurbaşkanlığı ile müzakere deneyiminden yararlanmanın kendisi açısından son derece olumlu olacağını kaydetti.
“2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da açıklamasında Kıbrıs Türkü’nün Pazar gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinde atacağı adımın gelecek yeni nesiller için tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı.
Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk halkından Pazar gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinde tercihini Akıncı’dan yana kullanmasını “talep ve rica” etti.

Siber’den Akıncı’ya kutlama
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.
Siber’in Köşklüçiftlik’teki evinde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
Görüşme sonrası birlikte basının karşısına geçen Akıncı ve Siber basının sorularını da yanıtladı.
Akıncı Siber’e teşekkür ederek sıcak bir ev ortamında ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ülkede önemli bir seçim sürecinin Pazar günü sonuçlanacağını hatırlattı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda CTP-BG adayı olan Meclis Başkanı Sibel Siber de Akıncı’yı ilk turda aldığı başarılı sonuçtan dolayı kutlayarak, çok demokratik, düzeyli ve olgun bir propaganda dönemi yaşandığına vurgu yaptı.
Siber, yurt içinde, dışında ve müzakere masasında Kıbrıs Türk halkını en iyi temsil edeceğine inandığı çözüm odaklı siyaseti destekleyen Akıncı’nın başarılı olacağına inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474