banner564

Emir’e can verdi

Havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçirerek kalbi duran 7 yaşındaki çocuk, o esnada orada bulunan Dr. Şilem Özdenkçi’nin zamanında müdahalesi ile ölümden kurtuldu

Emir’e can verdi
banner598

 Onur ULAĞ

İskele’de dün akşam saatlerinde Royal Sun isimli sitede meydana gelen olayda 7 yaşındaki Emir Tatamuradov, havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçirdi. Tatamuradov’a ilk müdahaleyi o esnada orada bulunan Dr. Şilem Özdenkçi yaptı. Özdenkçi, su yuttuğu için nefes alamayan çocuğu ilk yardım müdahalesiyle hayata döndürdü. Tatamuradov, olay yerine çağrılan ambulansla önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük çocuk daha sonra Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuk Servisi’nde müşahede altına alınan çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Tecrübeli doktor hayata döndürdü
Elde edilen bilgilere göre dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, İskele’de Royal Sun isimli sitede havuzda yüzen Emir Tatamuradov, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredekiler çocuğu havuzdan çıkarırken, ilk müdahaleyi orada bulunan Dr. Şilem Özdenkçi yaptı. Özdenkçi, solunumu ve nabzı olmayan küçük çocuğa suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Küçük çocuk olay yerine çağrılan ambulansla önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan müdahalenin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Emir Tatamuradov, yapılan tedavinin ardından Çocuk Servisi’nde müşahede altına alındı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473