banner564

Öfkesine yenildi

Evinin yakınındaki meyhaneden gelen müzik sesine dayanamayıp tüfekle mekânı basan Akın Lefkoşalı’ya 9 ay hapislik verildi

Öfkesine yenildi
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da evinin yakınında bulunan bir meyhaneden çıkan gürültülü müziğe dayanamayıp tüfeği kapıp mekânı basan 37 yaşındaki Akın Lefkoşalı hakkındaki davada karar açıklandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme ayrıca sanığın 3 yıl boyunca ateşli silah taşımasını yasakladı.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer huzurunda gerçekleşen karar oturumunda ateşli silah suçlarının ciddi şekilde tehdit yarattığına vurgu yapıldı.
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, bu tür suçları işleyenlere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.
Sağer, sanığın gecenin geç saatlerinde bir mekâna giderek, korkutmak amacıyla silah taşımasını aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
Sağer, sanığa “Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarrufu” suçlarından 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.
Mahkeme ayrıca üç yıl boyunca sanığı ateşli silah tasarruf etmekten men etti.

Davanın geçmişi
Sanık, gürültü yaptıkları gerekçesiyle Yenişehir bölgesindeki bir meyhaneyi tüfekle basmıştı. 
Gece saat 24.00 sıralarında mekâna giden sanık, şikâyet üzerine tutuklanmıştı. Sanık ifadesinde müziğin kısılması için korkutmak maksadı ile meyhaneye gittiğini söylemişti.
Sanık “Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarrufu” suçlarından tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473