banner564

Sınır dışı edilecekler

Dilencilik yapan 3 kadın 20 günlüğüne cezaevine gönderildi

Sınır dışı edilecekler
banner598

 Başkentte denetimlerini artıran ekipler, suçüstü yakalanan iki dilencinin ardından önceki gün üç kadını daha gözaltına aldı. 

Lefkoşa’da sokak sokak, kapı kapı gezip dilendikleri tespit edilen Yıldız Efesoy, Gülay Er ve Feride Arslan dün mahkemeye çıkarıldı. Zanlılarından ikisinin turist statüsünde oldukları, Yıldız Efesoy’un ise ülkede kaçak olarak kaldığı belirlendi.
Soruşturmayı yapan polis, zanlı Feride Arslan’ın 30 Mayıs 2019 tarihinde saat 11.30 sıralarında Lefkoşa'da, Gazeteci Kemal Aşık Caddesi üzerinde ailevi ihtiyaçlarından dolayı paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek vatandaşlardan para dilendiği esnada Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından tespit edildiğini söyledi. 
Polis, zanlının gönüllü bir ifade vererek işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini belirtti.

Vatandaşa mendil satıyorlardı
Polis memuru, zanlılar Gülay Er ve Yıldız Efesoy’un da Girne Caddesi üzerinde bulunan vatandaşlara ihtiyaçlı olduğunu söyleyerek mendil satmaya çalışıp para dilendikleri sırada, devriye gezen Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilerek suçüstü tutuklandıklarını anlattı. 
Polis, yapılan soruşturmada Yıldız Efesoy’un ülkede kaçak olarak kaldığını, diğer iki zanlının ise turist statüsünde olduğunun belirlendiğini ifade etti.
Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, üç zanlının da 20 günü aşmayan süreyle cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473