banner564

Öğrenciler bilgileniyor

Mesarya Bölgesinde çevre temizliğine ve verimi enerji kullanımına duyarlı çocuklar yetişiyor

Öğrenciler bilgileniyor
banner598
Mustafa Güvenir Arın Güvenir Eğitim Vakfı tarafından KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası ile birlikte AB Finansmanı ile yürütülen ‘Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar’ projesi kapsamında sahil temizliği ve gözlem gezisi düzenlendi.
Mesarya bölgesinde bulunan 20 ilkokuldan 373 öğrenci ve 26 öğretmenin katılımı ile Teknecik Elektrik Santrali ve Alagadi Sahilinde yapılan gözlem gezilerinde 2014-2015 akademik yılı içerisinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde verilen bilgiler pekiştirildi. 
Teknecik Elektrik Santraline düzenlenen teknik gezide ülkemizdeki enerji üretim teknikleri yerinde incelendi, daha verimli üretim alternatifleri konusunda çocuklar bilinçlendirildi. Genel  anlamda enerji üretimi ile ilgili Santral mühendislerinden Naci Kura tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından öğrenci ve öğretmenler yine santralde görevli teknik ekiplerin öncülüğünde üretim tesisini gezerek üretim sürecini yerinde inceleme fırsatı buldular.
Alagadi Plajı’nda gerçekleştirilen etkinlikde Plajda aktif olarak görev yapan görevliler tarafından öğrencilere Caretta Caretta kamplumbağaları ile ilgili detaylı bilgiler verildi.  Sunumun ardından çocuklar ve eğitmenler  Mayıs ayı itibarı ile yumurtlamak için adamıza gelmeye başlayacak bu sevimli canlıların sahile erişimini kolaylaştırmak amacı ile kapsamlı bir sahil temizliği gerçekleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473