banner564

Öğretmenler isyan noktasında

KTOEÖS’ün, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis önündeki eyleminde konuşan Gökçebel, “Siz seçim derdindesiniz, biz geçim derdindeyiz” dedi

Öğretmenler isyan noktasında
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2011 sonrası istihdam edilen öğretmenlerin katılımıyla dün grev ve eylem gerçekleştirdi.
“Göç Yasası” olarak nitelenen yasanın kaldırılması ve yasadan doğan mağduriyetlerin giderilmesi talebi yinelenen eylem saat 10.30’da Cumhurbaşkanlığı, 11.30’da ise Cumhuriyet Meclisi önünde düzenlendi. Eylem nedeniyle saat 08.00-13.00 saatleri arasında grev yapıldı.
Sendika binasının önünde toplanan eylemciler önce Cumhurbaşkanlığı’na yürüdü ve burada KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel basına açıklama yaptı. Eylemciler daha sonra Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü. 
Meclis önünde de basına açıklamalarda bulunan Gökçebel, bir grup eylemciyle Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısını izlemek üzere salona girdi. Tahir Gökçebel, Meclis’te CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman ile kısa bir görüşme yaptı.
Dışarıdaki grubun oturma eylemi bu sürede devam etti. Genel kurul çalışmalarını izleyen eylemcilerin salondan ayrılmasıyla eylem sona erdi. 
Eylemciler, yürüyüş ve eylemler sırasında “Son Son Son, Ayrımcılığa Son”, “Son Son Son, Haksızlığa Son”, “Hazırlık Hakkımız, Söke Söke Alırız”, “Öğretmenler Dışarıda Vekiller Nerede” ve “Öğretmen Tektir, Yasalarla Bölünmez” sloganı attı; “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Kaynak Yok Dediniz Öğretmenin Yasal Hakkı Hazırlık Ödeneğini Gasp Ettiniz” ve “Siz Seçim Derdinde Biz Geçim Derdinde” yazılı pankartlar taşıdı. 

Gökçebel’den Eroğlu’na çağrı
Tahir Gökçebel, Cumhurbaşkanlığı önünde yaptığı konuşmada,“Göç Yasası”ndan kaynaklanan adaletsizlik ve haksızlığı yaratanların, bu sorunu çözmek için de elbirliğiyle çaba harcaması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının da bu adaletsizliğin yaratılmasının müsebbiplerinden olduğunu iddia eden Gökçebel, “Bunun düzeltilmesine de yardımcı olmak zorundasınız” dedi. 
Gökçebel, “Siz seçim derdindesiniz, bizim geçim derdindeyiz. Bize sözler yetmez artık, fiiliyatta ne yaptığınızı öğrenmek istiyoruz. Öğretmen hakkını almak istiyor. Öğretmen karar verdiyse hakkını alır. Öğretmenler bugün sınıflarda değil de sokaklarda ise ortada ciddi bir sorun var demektir. Bu sorun seçimden daha önemlidir” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473