banner564

Öldürmek için gittim

8 ay öncesine kadar aşk ilişkisi yaşadığı Ayşe Kamburoğlu’na ait bara silahlı saldırı düzenleyen Oktay Şölen’in itirafları şok etti

Öldürmek için gittim
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta alışık olmadığımız, adeta terör estiren olaylar yaşanıyor. Girne’de önceki akşam Tims Cafe Bar isimli işyerine yönelik silahlı saldırı ve kurşunlama olayının perde gerisinde geçmişe dayanan gönül ilişkisi ve büyük bir husumet olduğu ortaya çıktı. 
Saldırıyı gerçekleştiren Oktay Şölen ile mekânın işletmecisi Ayşen Kamburoğlu’nun daha önce gönül ilişkisi yaşadıkları, 8 ay önce ayrıldıkları ve bu süreçte karşılıklı olarak polise birbirleri aleyhinde şikâyette bulundukları öğrenildi. 
Son olarak ise Kamburoğlu’nun işlettiği mekâna gelen zanlı hakkında rahatsızlık verdiği gerekçesiyle polise şikâyette bulunduğu ifade edilirken, aylardır ikili arasında süren husumet zanlının silahlı saldırısı ile sonuçlandı. Tims Cafe Bar’a kurşun yağdıran ve olay yerinde suçüstü yakalanan zanlı ifadesinde, “Kamburoğlu’nu öldürmek için gittim” itirafında bulunurken, dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Olay yerinde yakalandı
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis,  zanlının “Katle teşebbüs”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma, ateş etme” ve “Kasti hasar” suçlarından tutuklandığını açıkladı. Zanlının önceki gün saat 19.00 sıralarında tasarrufunda bulundurduğu markası meçhul 7.65 mm tabanca ile önceden gönül ilişkisi olduğu Ayşen Kamburoğlu’nun işletmeciliği yaptığı bara gittiğini söyleyen polis, zanlının önce yönetimindeki araç ile masalarda oturan müşterilerin üzerine aracını sürdüğünü daha sonra sopa ile camları kırarak kasten hasara uğrattığını belirtti. 
Zanlının tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile Ayşen Kamburoğlu ve beraberinde bulunan 2 kişiye ateş ettiğini ifade eden polis, görgü tanıklarının polisi araması ile zanlının olay yerinde yakalandığını açıkladı.

Tabancayı kimden aldığı netleşmedi
Polis, zanlının tutuklandıktan sonra tabancayı kimden ve nereden aldığına dair çelişkili ifadeler verdiğini belirtirken, Lefkoşa’da evinde arama yapıldığını söyledi. 
Şölen’in gönüllü ifade vererek Kamburoğlu’nu öldürmek için iş yerine gittiğini itiraf ettiğini kaydeden polis, birçok görgü tanığının ifadesinin alınacağını ve bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceğini kaydetti. 

“Sinir hastasıyım, tedavi görüyorum”
Zanlının akli dengesinin yerinde olmadığına dair ifade verdiğini kaydeden polis, Şölen’in Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirileceğini kaydederek 3 gün tutukluluk talebinde bulundu. 
Polisin ardından söz hakkı alan zanlı Oktay Şölen, “Sinir hastasıyım, tedavi görüyorum ve ağır haplar kullanıyorum. Hastaneye gitmek istiyorum” dedi. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474