banner564

Olumlu cevap yok

UBP Genel Başkanı Özgürgün, hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde ilk olarak CTP’yi ziyaret etti

Olumlu cevap yok
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Ulusal Birlik Partisi (UBP), hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde dün ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP) ziyaret etti. 
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e, Genel Sekreter ve Mağusa milletvekili Dursun Oğuz, Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre, Girne milletvekili İzlem Gürçağ ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar eşlik etti.
CTP’den ise Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali, Girne milletvekili Fazilet Özdenefe ile MYK üyesi Feriha Tel görüşmede hazır bulundu. 
Görüşme sonrasında iki parti başkanı açıklama yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  
Hüseyin Özgürgün, huzur ve istikrarın devamı için güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu, bunun oluşabilmesi için de ellerinden gelen çabayı sergileyeceklerini söyledi. 

Özgürgün: Tüm partilerle görüşeceğiz
Hükümet çalışmaları için parlamentoda UBP’den sonra en çok milletvekili bulunan CTP’den başlayarak, tüm siyasi partilerle sırasıyla görüşmek istediklerini söyledi. 
CTP’den hemen randevu alabildiklerini ifade eden Özgürgün, huzur ve istikrarın devamı için güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu, bunun oluşabilmesi için de ellerinden gelen çabayı sergileyeceklerini kaydetti. 
CTP ve UBP’nin ülkenin en köklü iki partisi olduğuna işaret eden Özgürgün, “İktidar olsun, muhalefet olsun aramızdaki ilişkiler iyi olmalıdır. Biz buna inanıyoruz. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin en köklü iki partisinin de ülkenin huzuru ve istikrarı açısından iş birliğine ihtiyacı vardır” dedi.  
Bir gazetecinin Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın kendisine zorlama yapıldığına yönelik açıklamasının sorulması üzerine Hüseyin Özgürgün, kendisinin Denktaş’a yönelik herhangi bir şey söylemediğini, zorlama koalisyonların hizmet açısından ülkeye sıkıntı yaratacağını söylediğini belirtti. 
Özgürgün, fikirlerin ancak fikirlerle çürütülüp yok edilebileceğini, UBP’nin fikir ve ortaya koyduğu görüşlerin net olduğunu, şiddet uygulamak veya bir şeyi şiddetle cezalandırmak veya bir görüşe şiddetle karşılık vermenin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi. 
Başka bir soru üzerine ise Özgürgün, Meclis’te en fazla milletvekili bulunan partilerden sırasıyla randevu istediklerini, ancak programın henüz netleşmediğini belirterek, hükümet kurma çalışmalarını sonuçlandıramazsa veya diğer 4 parti koalisyonda anlaşırsa 15 günü beklemeden görevi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya geri iade edeceğini kaydetti. 


Erhürman: Tavrımız belli
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, koalisyon konusunda kendilerinin pozisyonun daha önce açıkladıkları şekilde olduğunu belirterek, 4 partinin koalisyon çalışmalarının devam ettiğini, koalisyon çalışmalarının ileriye götürülmeye çalışıldığını kaydetti. 
Erhürman, “Hangimiz hangi konumda olursak olalım, bu ülkede gerginliğin azaltılması ülkenin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin Meclis tarafından üretilmesinde dostane iş birliğine devam edeceğimiz konusunda görüş birliğimiz var, bu da bizim için son derece önemli” dedi. 

“Ülkenin bir an önce bir hükümete kavuşması önemli”
“Ülkenin bir an önce bir hükümete ve bir bütçeye kavuşması son derece önemlidir” diyen Erhürman, nasıl bir sonuca ulaşılacağının, kimin ne görev alacağının çalışmalar sonunda ortaya çıkacağını belirtti.
Erhürman şöyle devam etti: 
“Hangimiz hangi konumda olursak olalım, bu ülkede gerginliğin azaltılması ülkenin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin Meclis tarafından üretilmesinde dostane iş birliğine devam edeceğimiz konusunda görüş birliğimiz var, bu da bizim için son derece önemli.” 
Erhürman açıklaması sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.  
Partilerin bugün yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Erhürman, açıklamanın yarınki eyleme yönelik değil, bütün bu içinde yaşanılan ortama ilişkin olduğunu ifade ederek, 6 siyasi partinin herkesin sağduyu ve sorumluluk bilinciyle davranması gerektiğini, sadece siyasi partilere değil her bir birey ve topluma da görevler düştüğünü vurguladı.
Erhürman şöyle devam etti: 
“Bireylere ve kurumlara düşen sorumluluklar bulunuyor. Her kurum mevzuatın kendisine yüklediği görevleri Anayasanın temel ilkesi olan hukukun üstünlüğü ilkesi temelinde yerine getirmekle yükümlüdür. Bu konuda hiçbir açık bırakmamak lazım. Siyasi partiler olarak kurumlarımıza da bu çağrıyı yapmak ihtiyacı içerisindeyiz. Orada ortaya çıkacak en ufak bir açık, toplumdaki gerginliği daha da arttırma potansiyeli taşır. 6 siyasi parti başkanı bu mesajı verdi.”

“Polis teşkilatının üzerine düşeni yapacağına inanıyorum”
Başka bir soru üzerine ise Erhürman, bütün kurumların mevzuatta kendilerine yüklenen görevleri yerine getirmesi bu konuda en ufak bir açık oluşmaması gerektiğini belirterek, önceki gün bir güvenlik zafiyeti oluştuğunu, bu güvenlik zafiyetinin mevzuattaki görevler çerçevesinde bir an önce giderilmesi gerektiğini, bu konuda da polis teşkilatının üzerine düşeni yapacağına inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474