banner564

Önce tartıştı  sonra vurdu

25 yıllık eşi Nigar Tefvik Erhalk’ı, adına kayıtlı av tüfeği ile tek el ateş ederek öldüren 61 yaşındaki İbrahim Erhalk mahkemeye çıkarıldı

Önce tartıştı  sonra vurdu
banner598

 Suna ERDEN

Lefke’ye bağlı Doğancı Köyü’nde tartıştığı 25 yıllık eşi Nigar Tefvik Erhalk’ı, adına kayıtlı av tüfeği ile tek el ateş ederek öldüren 61 yaşındaki İbrahim Erhalk dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı. 
Lefke Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Erhalk hakkında 3 gün tutukluluk emri alınırken, Nigar Tevfik Erhalk’ın İngiltere’de yaşayan kız kardeşinin cinayet akşamı Larnaka üzerinden Kıbrıs’a geldiği,  talihsiz kadının havaalanına gidip kız kardeşini almak istediği ve eşiyle kavga ettiği öğrenildi. 

Ailevi nedenlerden kavga etti
Lefke Kaza Mahkemesi’nde yargıç Seran Bensen huzurunda görüşülen duruşmada Adli Şube Müfettiş Muavini Gökhan Uzun olayla ilgili olguları aktardı. 
Uzun, zanlının önceki akşam saat 18.00 sıralarında Doğancı’daki evlerinde eşi Nigar Erhalk ile ailevi sebeplerden dolayı tartıştığı sırada adına kayıtlı av tüfeği ile göğsüne ateş ederek öldürdüğünü ifade etti. 
Zanlının olayın ardından polisi arayarak suçunu itiraf ettiğini kaydeden polis, olay yerine gidildiğini, söz konusu silahın ve boş fişengin emare olarak alındığını belirtti. 
Soruşturmanın yeni başladığını ve meselenin çok ciddi olduğunu kaydeden Uzun, alınacak ifadeler ve beklenen balistik raporları olduğunu belirterek, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, hakkında “Taammüden adam öldürme, adam öldürme, kanunsuz silah taşıma ve tasarruf ile kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Canlı geldi, cenazesi gidecek
Doğancı Köyü'nde önceki akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda İbrahim Erhalk, 25 yıllık eşi Nigar Tevfik Erhalk’ı kendisine ait av tüfeği ile bir el ateş ederek öldürdü. Zanlı olayın ardından evinde tespit edilerek tutuklandı. Elde edilen bilgiye göre; Nigar Tevfik Erhalk’ın İngiltere’de yaşayan kız kardeşinin cinayet akşamı Larnaka üzerinden Kıbrıs’a geldiği,  talihsiz kadının havaalanına gidip kız kardeşini almak istediği ve eşiyle kavga ettiği öğrenildi. Zaten ayrılma derecesine kadar gelen çift arasında havaalanına gidilip gidilmemesi yönündeki tartışma fitili ateşlerken, İbrahim Erhalk’ın tüfeğine davranıp eşini öldürdüğü belirtildi. Talihsiz kadının anne ile babasının da dün akşam ülkeye geldiği, cenazesinin ise Londra’ya götürüleceği öğrenildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473