banner564

Önce yasa geçirilsin

SDP’den yapılan açıklamada, antibiyotiklerin 1 Nisan’dan itibaren reçete ile satılması kararı eleştirildi

Önce yasa geçirilsin
banner598

Sosyal Demokrat Parti (SDP), antibiyotiklerin 1 Nisan’dan itibaren reçete ile satılması kararının vatandaşı mağdur edeceğini savunarak, önce Sağlık Sigortası Yasasının hayata geçirilmesini istedi.

SDP, ülkede herkesin ve her kesimin ilaç satışının reçeteyle yapılmasını istediğini, ancak halk sağlığının korunması için bu tür uygulamaların kararının, alt yapısının oluşturulmasından sonra alınmasını desteklediğini bildirdi.
SDP’den yapılan yazılı açıklamada, sağlık sektöründeki sistemin sıkıntılarına, hiçbir altyapı olmadan antibiyotiklerin reçeteyle satılması kararı eklendiği; bu kararın halkı mağdur duruma düşüreceği savunuldu.

Umut Derneği de karşı 
Öte yandan KKTC Umut Derneği, eczanelerin reçetesiz antibiyotik satışını engelleyen yasanın, sağlık sistemindeki büyük ve elzem sorunlar çözülmeden halkın yararına olmayacağının savundu.
Dernek Genel Başkanı Özlem Dinçoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan ‘Eczanelerin reçetesiz antibiyotik satışını engelleyen’ yasanın ülkenin mevcut sağlık sistemine uygun düzenlemeler ve altyapı hazırlığı yapılmadan sunulduğunu iddia etti.
Dinçoğlu, bırakın özel doktora, hastaneye gidecek yol parası olmayan insanların sağlık hizmeti alabildikleri tek yer olan mahallelerindeki eczanelerine getirilecek bu uygulamanın yaşam koşullarını ve sağlıklarını kavuşmalarını daha da zorlaştıracağını savundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473