banner564

Önemli bir adım

KKTC ehliyetlerinin Türkiye’de geçerli olması için anlaşma imzalanıyor

Önemli bir adım
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, KKTC ehliyetinin tanınmaması nedeniyle Türkiye’de sıkıntı yaşayan şoförlere önemli bir müjde verdi. 
   Türkiye’de uzun süğre kalan vatandaşların sıkıntı yaşadığını doğrulayan Bağzıbağlı, bunun aşılması için bir yıla yakın bir süreden beri çalıştıklarını belirtti. Diyalog’a konuşan Bağzıbağlı, çalışmaların tamamladığını ve önümüzdeki Çarşamba günü Ankara’ya giderek anlaşmanın imzalanacağını belirtti. 
   Anlaşmanın imzalanması sonrasında kararın hem KKTC Meclisi hem de Türkiye Meclisi’nde onaya sunulacağını ifade eden Bağzıbağlı, bu şekilde önemli bir sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.
   
Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?

Ziya İzgi:

KKTC ehliyeti bulunanlar Türkiye’ye gittiği zaman eğer orada uzun süre kalacaksa yeniden sınava girerek orada trafiğe çıkma hakkını alması gerekiyor. KKTC sürüş ehliyetlerinin uluslararası standartlara kavuşturulması gerekiyor. Tekrardan Türkiye’ye gidip yeniden sınava girerek ehliyet almak yerine uluslararası statü konumuna KKTC ehliyetleri getirilirse bu tüm şoförler için ve oraya giderek uzun süre kalacak kişiler için kolaylık olacaktır. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı’nın bir çalışma yapmasını istiyoruz.

Abdurrahman Kaylak: 


KKTC ehliyeti ile Türkiye’de trafiğe çıkmada sıkıntılar yaşıyoruz. KKTC sürüş ehliyetlerinin uluslararası statüye getirilmesi gerekiyor. Türkiye’de KKTC ehliyeti ile araç kullanılabilmesi adına ilgili bakanlığın bir çalışma başlatmasını istiyorum. Bu çalışma yapılırsa çok güzel olmakla birlikte herkes için iyi bir uygulama olacaktır. Yetkililerden hızlıca bir çalışma başlatılmasını istiyoruz.

Hasan Akkuş:
Ben TC-KKTC vatandaşıyım ancak sadece KKTC sürüş ehliyetim vardır. Bu ehliyet ile Türkiye’de uzun süre araç kullanamıyorum ve bu benim için sorun oluyor. Bu sorunun giderilmesi adına bir çalışma yapılması gerekiyor. KKTC’de nasıl ki her ülkenin ehliyeti bir şekilde geçerli sayılıyorsa KKTC ehliyetlerinin de uluslararası statüde olması gerekiyor. Bu konuda ilgili bakanlığın çalışma yapmasını istiyoruz.

İsmail İri:
KKTC ehliyeti ile Türkiye’de araç kullanmada ciddi sıkıntılar vardır. Orada uzun süre trafikte olacaksan tekrar bir sınava girilmesi gerekiyor. Ben KKTC ehliyetimin Türkiye ve dünyada tanınmasını istiyoruz. Türkiye’de tatile gittiğimizde KKTC ehliyeti ile ilgili sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı’nın bir çalışma yaparak sorunu gidermesini istiyoruz. Eğer böylesi bir çalışma yapılırsa bu herkes için yararlı bir çalışma olacaktır.

İbrahim Koska:
KKTC Ehliyeti ile Türkiye’de araç kullanmak sıkıntılar yaratıyor. KKTC ehliyetinin uluslararası statüde olması gerekiyor. Bu sıkıntı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığımızın bir çalışma başlatarak yaşanan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmasını istiyoruz.

Barış Can:
KKTC ehliyeti ile Türkiye’de araç kullanmada birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Bu oraya uzun süreliğine giden KKTC ehliyetli vatandaşlar ve öğrenciler için büyük bir sıkıntı haline geldi. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor. Söz konusu kişilerin yaşadığı sorunu ortadan kaldırılması adına bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Geç kalınmış bir çalışma olduğunu düşünüyorum ancak Ulaştırma bakanımız ulaştırmada yaşanan sıkıntıları çözmek adına çalışmalar yürütüyor ve bu sorunu da çözeceği inancındayım.

Karhan Zeki:
Oraya giden kişiler KKTC ehliyeti ile uzun süre trafikte kalamıyor. Burada büyük bir sorun yaşandığını duyuyoruz. Dünya’nın her yerinden ülkemize nasıl ki gelen kişiler araç kiralayabiliyor, biz de yurt dışına gittiğimizde bu kolaylığı görmek istiyoruz. Ulaştırma bakanlığımızın bu konuda kalıcı bir çözüm üretmesini istiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473