banner564

‘6,5 milyar bizde’

Genel Müdür Ataman, ülkedeki mevduatın beşte birinin Koopbank’a emanet edildiğini açıkladı

‘6,5 milyar bizde’
banner598

Koopbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ataman, 125 bini aşan ve çoğu kooperatif gönüllüsü sadık bir müşteri portföyüne sahip olduklarını, ülkedeki mevduatın beşte birinin, rakamsal olarak 6,5 milyar Türk Lirasının Koopbank’a emanet edildiğini söyledi. Ataman, bankanın 7 milyar Türk Lirasını aşan bilanço büyüklüğü, 400 milyon Türk Lirasına yaklaşan öz kaynakları ile KKTC ekonomisi içindeki önemi ve toplum nezdindeki yerinin net bir şekilde ortada olduğunu belirtti. 
9 Eylül 1959 tarihinde 196 Türk kooperatifinin ortaklığıyla kurulan Koopbank, 60. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 
Koopbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ataman, Koopbank'ın 60. kuruluş yıl dönümü nedeni ile yaptığı yazılı açıklamada, 1959'da tek şube ile kurulan bankanın ülke geneline yaygın 20 şubesi, bilançosunun aktif büyüklüğü ve mevduat sıralamasındaki yeriyle ülkenin “en büyük” finansal kuruluşu olduğunu kaydetti.

Öz kaynağımız 400 milyon TL
Koopbank’ın bankacılık sektörünün tek başına beşte birini temsil ettiğine dikkat çeken Ataman, bankanın 7 milyar Türk Lirasını aşan bilanço büyüklüğü, 400 milyon Türk Lirasına yaklaşan öz kaynakları ile KKTC ekonomisi içindeki önemi ve toplum nezdindeki yerinin net bir şekilde ortada olduğunu belirtti. 
125,000’i aşan ve çoğu kooperatif gönüllüsü sadık bir müşteri portföyüne sahip olduklarını belirten Genel Müdür Ataman, bankanın Kuzey Kıbrıs’ın lider finansal kuruluşu olarak ülke insanı ile kol kola büyüdüğünü ve 60 yıldır her evin bir parçası olduğunu söyledi.
Koopbank’ın 1959’da kooperatiflerin ortaklığıyla kurulduğunu belirten Ataman, kooperatiflerle olan ilişkilerinin önemini de vurguladı. Ataman, “Bugün KKTC'de faaliyet gösteren her kooperatif bizim üyemizdir, daha doğrusu bankamızın sahipleridir. Bu banka toplumun kalkınmasına kooperatifler aracılığıyla ve onlarla birlikte yön vermek misyonuyla kuruldu ve 60 yıllık süreç içerisinde kendi kültürel değerlerini, iş yapma tarzını, ekonomik misyonunu ve istikrarlı iş anlayışını koruyarak çok ciddi noktalara ulaştı” dedi. 

Beşte biri bize emanet
Ataman, ülkedeki mevduatın beşte birinin, rakamsal olarak 6,5 milyar Türk Lirasının Koopbank’a emanet edilmiş olunmasının, duyulan güvenin en büyük kanıtı olduğunu sözlerine ekledi. 
Ülkenin son bir yıldır ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Ataman, “Bir banka olarak ticari hedeflerimiz, karlılık isteğimiz mutlaka vardır, ancak yıllardır içinde yoğrulduğumuz kooperatif kültürü bizlere bunların hiçbirinin ülkemizin ve onun insanının menfaatlerinin üzerinde olmadığını aşılamıştır” dedi.
Koopbank’ın yıllardır ülkesinde kazandığını kendi insanı ile paylaşan ve sonuçta onların mutluluğuna ortak olan bir banka olduğunu vurgulayan Ataman, “Ancak gün geldiğinde de onların zor anında yanlarında olmak temel erdemimizdir” şeklinde konuştu.
Genel Müdür Ataman, ana görevlerinden birinin tarım ve hayvancılığın desteklenmesi olduğuna dikkat çekerek,  bu alanda etkin ve eksiksiz bir hizmet verildiğini,  tarım ve hayvancılık sektöründeki kredilerin büyük bir kısmının Koopbank tarafından sağlandığını söyledi. 

60 yıllık serüven
Ataman, 2018 sonu ve 2019’un ilk yarısındaki finansal veriler üzerinden değerlendirme yaptı.
Ataman, 2018 yılı için temel bütün kalemlerde, büyüme, karlılık, aktif kalitesinin korunması ve sermaye yönetimi açısından belirlemiş oldukları hedeflerle tutarlı sonuçlar elde ettiklerini, 2019 yılı için ise izlenen politikalarla yılın başında hazırlamış oldukları iş programının hedeflerine uygun bir performans yakaladıklarını ifade etti. 
Koopbank’ın ilerleyen süreçteki hedefleri konusunda da açıklamada bulunan Ataman, “Şu anda en önemli önceliğimiz kamunun bankamıza olan borçlarının bir program dahilinde tahsili yönündeki çalışmaları hızla sonuçlandırmak. Kamu borçlarına yapılacak olan her bir tahsilat dönüp bu toplumun daha ileriye doğru gelişmesi için yatırıma ve halkımızın ihtiyaçlarını çok daha düşük maliyetli krediler ile sağlanması yönünde önemli bir destek olacaktır” şeklinde konuştu.
Koopbank’ın 60 yıldır bu topraklara sahip çıkarak, halkı ile birlikte çalışıp, üreten büyük bir aile olduğunu vurgulayan Genel Müdür Ataman, Koopbank'a üretimini, birikimini, emeğini ve hayallerini emanet eden herkese teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473