banner564

Onlar da dertli

Gazimağusa Suriçi’nde faaliyet gösteren eğlence mekanı sahipleri, Çevre Dairesi tarafından baskı altına alındıklarını savundu

Onlar da dertli
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın Suriçi bölgesinde faaliyet gösteren eğlence mekanlarının işletmecileri, ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşadıkları yetmezmiş gibi bir de şu günlerde Çevre Dairesi tarafından sürekli baskı altında tutulduklarını iddia etti.
Diyalog muhabirine konuşan Kaleiçi Esnaf Derneği Başkanı Hasan Caner, son yapılan tüzükle müzik sesinin sınırının 55 decibele düşürüldüğünü ve bunun insafsızlık olduğunu ileri sürdü.
Normal konuşmada bile 70 decibel ses çıkarken, eğlence mekanında bu sesten daha az sese izin verilmemesini haksızlık olarak nitelendiren Caner, eğlencenin dorukta olduğu saatlerde çevre dairesi tarafından sık sık kontrole gelindiğini belirtti.
Caner, “Biz Suriçi’nin canlanması için burayı seçtik, bu ekonomik krizde kiralarımızı ödemeye çalışıyoruz. Bu dönemde devletin bu kadar üzerimize gelmesi doğru değil. Biz zorluklarla boğuşurken bir de sürekli Çevre Dairesi tarafından bize kesilen cezaları ödemek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Doratlı: Uygulamalar esnafı zora sokmaktadır
Diyalog muhabirine açıklama yapan Kaleiçi Esnaf Derneği Avukatı Salih Can Doratlı ise zor günler geçiren esnafa bu tür kısıtlayıcı uygulamaların yanlış olduğunu belirtti. 
Salih Can Doratlı, “Son dönemde özelde dövizde ve genelde ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılı durumlar Gazimağusa’da Suriçinin canlanmasında ve turizme kazandırılmasında en önemli katkıyı sağlamakta olan hizmet sektörünü olumsuz yönde etkilemektedir. Suriçi esnafı bu konunun hükümet tarafından çözüm üretici tedbirler alınmasına yönelik olarak gündeme alınması amacıyla bir araya gelmiştir. Ekonomik sıkıntıların yanında bilhassa müzik gibi konularla ilgili kısıtlayıcı uygulamalar da zaten darboğazda olan esnafı ayrıca sıkıntıya düşürmektedir. Bölge esnafı, alınabilecek tedbirlerin ne olabileceği konusunda hükümete bir takım öneriler sunmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde yetkililerle görüşeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473