banner564

Onun adı Benjamin

Gazimağusa’da bindiği takside unuttuğu cüzdanında uyuşturucu bulunan ve polis tarafından iki aydır aranan Nijerya uyruklu zanlı en sonunda yakalandı

Onun adı Benjamin
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde bir takside unuttuğu cüzdanının içerisinde yaklaşık 1 gram uyuşturucu madde bulunan ve o tarihten beri Narkotik polisi tarafından aranan Nijerya uyruklu Daniel Chibuzor Benjamin, tespit edilerek tutuklandı. Zanlı dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, zanlının 14 Kasım 2015 tarihinde bir taksi içerisinde unuttuğu cüzdan içerisinde 1 gram 254 miligram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve o tarihten beri arandığını söyledi. Zanlının 12 Ocak 2015 tarihinde Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirten Kavaz, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade etti.

“Bugüne kadar kaçan yine kaçar”
Zanlının 2 aydan beri firari olduğunu anımsatan Kavaz, bugüne kadar polisten kaçan zanlının serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçmasının aşikar olduğunu belirterek zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 2 ay ile sınırlandırdı.

“Cüzdanım çalındı, uyuşturucu bana ait değil”
Yargıç Banu Soyer’in söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı Daniel Chibuzor Benjamin, cüzdanının 14 Kasım 2015 tarihinden önce çalındığını ve konu uyuşturucunun kendisine ait olmadığını iddia etti. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Banu Soyer, yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olan zanlının davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473