banner564

Onun adı Max

Narkotikte yeni göreve başlayan dedektör köpek, Ercan’daki ilk gününde iki kişiyi birden yakaladı

Onun adı Max
banner598
Zorkun TAŞER
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde yeni göreve başlayan Max isimli dedektör köpek, ilk gününde 2 kişiyi yakaladı.
Kuzey Kıbrıs’a, aynı uçakta gelen zanlılar O.S ve S.K, dün soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri temin edildi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğluları’nın huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Zanlılar aleyhinde ayrı ayrı şahadet vererek bilgileri sunan polis çavuşu Mehmet Bayram, ilk önce O.S’nin işlediği suç hakkında mahkemeye bilgi verdi.

Suçunu kabullendi
Mehmet Bayram, zanlı O.S’nin Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye 9 Ekim’de giriş yapmak isterken, Narkotik detektör köpeği Max tarafından tespit edildiği ve üzerinde yapılan aramada yaklaşık bir gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Bayram, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağı beyanında bulundu. 

Uyuşturucu laboratuara gönderildi
Polis ayrıca, emare olarak alınan konu uyuşturucu maddenin laboratuara gönderildiğinin ve sonucunun beklendiğini belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi içi zanlının üç gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Üç gün daha tutuklu
Zanlı avukatının tutukluluk talebine itiraz etmemesiyle, Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlının soruşturmanın salimen yürütülmesi bakımından üç gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

3 gram ile yakalandı
Bayram, mahkemede verdiği yeminin ardından yine Ercan Devlet Havalimanı’nda dedektör köpek Max’ın tepki vermesiyle pantolonunun sol cebinde üç gram ağırlığında hintkeneviri bulunan S.K ile de ilgili olguları mahkemeye sundu.
Bayram, zanlının Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye 9 Ekim’de giriş yapmak istediği sırada detektör köpeği Max’ın tepki vermesiyle üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık üç gram ağırlığında hintkeneviri olduğuna inanılan madde bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

O’da üç gün tutuklu 
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın henüz yeni olduğunu ve soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için üç gün süre ile zanlının poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlının tutukluluk talebine itiraz etmemesiyle, Yargıç Gökhan Asafoğluları zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için üç gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474