banner564

Ördel'in cezası bugün açıklanacak

Oğluyla tartıştığı sırada araya giren eşini öldürmekle yargılanan Ördel Çağdaşoğulları hakkındaki dava tamamlandı

Ördel'in cezası bugün açıklanacak
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Değirmenlik köyünde 4 Ağustos tarihinde eşi Necla Çağdaşoğulları’nı av tüfeği ile yaralayarak ölümüne sebep olan 65 yaşındaki Ördel Çağdaşoğulları hakkındaki dava tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, adam öldürmek suçu başta olmak üzere yargılandığı 10 davadan suçlu bulunup mahkûm edildi. Mahkûmiyet kararında, olay günü aile arasında çıkan kavgada sanığın öldürme niyetinin olmadığı, tüfeği adam öldürme kastı ile taşımadığı, tek çakmak mekanizmasına sahip olan tüfeğin kendiliğinden patladığı ve sanığın tetiğe basmadığına bulgu yapıldığı açıklandı. Ağır ceza heyeti, sanığın tetiğe basmadığını ancak kavgaya dolu ve ateşe hazır tüfekle müdahil olmasının ölümle noktalandığını, sanığın kanunsuz bu fiili nedeni ile eşinin ölümünden sorumlu tutulduğunu açıkladı. Heyet, sanığın tüfeğe fişek doldurarak kavga yerine gelmesinden dolayı olayın bir kaza olduğuna dair savunmanın iddiasının da kabul edilmediğini belirtti.

Tanıklar dinlendi
Mahkûmiyet kararını okuyan Başkan Ömer Güran, olay günü sanık Ördel Çağdaşoğulları, eşi Necla Çağdaşoğulları ve oğlu Mehmet Çağdaşoğulları arasında meydana gelen kavganın görgü tanığı olmadığını ancak olayın akabinde olay mahalline giden tanıkların ifadesine başvurulduğunu söyledi. Olaydan hemen sonra olay yerine giden 6 tanığın polise verdiği ifadeyi değerlendirdiklerini, tüm tanıkların birbiri ile örtüşen ifadeler verdiklerini kaydeden Güran, tanıkların ifadesini doğru olduğuna kanaat getirdiklerini dile getirdi.

Öldürme niyeti yoktu...
Güran, sanığın eşini öldürmekten sorumlu tuttuklarını belirterek, ölüm olayının irade veya irade dışı olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi. Güran, fasıl 154 ceza yasasının 205.maddesinde adam öldürme suçunun üç başlık altında toplandığını belirterek, ilk olarak yasa dışı eylemle niyet ederek adam öldürme, ikincisi öldürme niyeti olmadan yapılan fiil donucu adam öldürmeye neden olma ve üçüncüsü ağır bir ihmal sonucu adam öldürme olduğunu söyledi.
Güran, buradaki olayı değerlendirdiklerini, sanığın oğlu veya eşini öldürme niyetinin olmadığını, öldürmek istese bunu rahatlıkla yapabileceğini, olaydan sonra tüfeği üç parçaya bölüp fırlattığını söyledi. Güran, adam öldürme niyetinin olmadığına, iradeli adam öldürme suçunu işlemediğine bulgu yaptıklarını açıkladı. Güran, sanığı yargılandığı 10 davadan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, verilecek cezayı ise bugün açıklayacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474