banner564

Organize çalıştılar

Güneyden araç çalıp kuzeye kaçıran Libyalı çeteye yardım etmekle suçlanan itfaiye memuru ile araçların piyasa değerini belirleyen Mehmet Yazıcı mahkemeye çıkarıldı

Organize çalıştılar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’tan kiraladıkları araçları kuzeye kaçırıp parçalara ayıran çeteye yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan itfaiye memuru Hasan Karabıyıklı ile suçla bağlantılı yakalanan zanlılarla mesajlaştığı tespit edilen Mehmet Yazıcı dün mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Yazıcı’nın araçları çalıp kuzeye getiren Libya uyruklu Motaz Malawaj ve Salem Mohamde Gassim’in yasa dışı yollardan gidiş gelişlerini sağladığı açıklandı. 
Zanlı Mehmet Yazıcı’nın da çalıntı araçların piyasa değerini araştırdığı belirtildi.
Polis Yazıcı’yı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, Hasan Karabıyıklı’yı ise Lefkoşa’da askeri mahkemede Yargıç huzuruna çıkardı.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ndeki duruşmada Mehmet Yazıcı’nın güneyden çalınarak yasa dışı yollardan KKTC’ye getirilen araçlarla ilgili tutuklandığı belirtildi.
Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, Mehmet Yazıcı’nın suçla bağlantılı olan diğer zanlılarla kuzeye getirilen araçların özellikleri hakkında whatsapp’ta konuşmalarının tespit edildiğini söyledi.
Yücetürk, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, Yazıcı’nın 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Gidiş gelişleri sağladı
Askeri Mahkemede gerçekleştirilen duruşmada ise Hasan Karabıyıklı’nın çalıntı araç meselesiyle ilgili yakalandığı belirtildi.
Polis, Hasan Karabıyıklı’nın telefonunda Marwan Ahbash’la whatsapp yazışmalarının bulunduğunu belirtti. 
Polis, zanlının, 5 Haziran’da araçları çalıp kuzeye getiren Motaz Malawaj ve Salem Mohamde Gassim’in Güney Kıbrıs’a gitmelerine yardımcı olduğunu söyledi.
Polis, zanlının 8 Haziran’da ise ilgili iki kişinin yasadışı yollardan askeri yasak bölgeyi ihlal edip KKTC’ye gelmelerini sağladığını belirtti. 
Polis, Motaz Malawaj ve Salem Mohamde Gassim’in gönüllü ifade verdiğini ve Karabıyıklı’nın poliste emare olan arabasını tanıdıklarını mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlının Geçitkale İtfaiye Şubesi’nde görev yaptığını, Beyarmudu’nda yaşadığını ve KKTC vatandaşı olduğunu söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Temay Sağer, zanlının yargılanıncaya değin haftada bir gün ispat-ı vücutta bulunması, KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473