banner564

‘Orta yol bulunmalı’

Lefkoşa Belediye Meclisi’nin tarihi ‘su kararı’ halkın aklını da karıştırdı

 ‘Orta yol bulunmalı’
banner598
Hakan YILDIRIM
   Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi’nin, Anamur’dan gelen suyun tonu 2,30 TL’den belediyelere satılması yönündeki hükümet teklifini reddetmesi vatandaşların da aklını karıştırdı.
   Çoğu vatandaş, belediyenin kararını doğru bulmazken, bu karara destek verenler de var.
   İşte görüşler:

Tülay Öktem: Seçilmiş insanların eninde sonunda olması gerektiği gibi sorumluluklarını yerine getireceklerine inanıyorum. Umarım bu çok geç olmaz, aklın yolu birdir. Eminim bir orta yol bulunacaktır, bulunması da gerekir. Su Lefkoşa’ya dağıtılsın diye getirilıyor zaten, bunun için referandum yapılması anlamsız. Yapılması gereken tek şey, ilgili kişilerin aynı masaya oturup halkın yararına karar alması gerekir.


Süleyman Mertler: Lefkoşa Türk Belediye meclisinin kararını doğru buluyorum. Çünkü biraz pahalıya geliyordu. Belediye meclisinin almış olduğu kararı taktir ediyorum. Bence çok doğru bir karar. Referanduma gelince, bence Lefkoşalıya sorsalar bile herkesin pahalı bulacağını ve diyeceğini düşünüyorum. Biraz daha indirim yapsınlar. Temiz su, güzel su ama pahalı olmasın lütfen.


Ahmet Mustafa: Bu CTP, Türkiye’yi istemez. Bütün mesele budur. Hatta Gönyeli bile istemeyebilir. Ama biz bunları aldırmayacağız. Bu zihniyetler suyun gelmesini istemiyorlar ama mecburdurlar. Referanduma gelince, referandum olursa ve baskı kullanırlarsa “evet” çıkar. Ama önceki hükümet olsaydı işimiz zordu. Bence referandum olsun.


Ömer Olkan: Lefkoşa Belediye meclisin kararını doğru buluyorum. Bence çok iyi yaptı. Vatandaşın durumu burada zaten belli. Zar zor geçiniyor. Vatandaş ne yapsın. Referandum olsun, halka sorulsun. Alınan karar bence doğrudur.


Atalay Yöntem: Lefkoşa Türk Beldiye Meclisinin aldığı  kararı doğru bulmuyorum. Bence gelen suyun dağıtılması gerekir. Zaten Belediye’nin eskiden de yaptığı neydi. Bence yine aynı karı yapardı. Şimdi de aynı karı yapacak. Verilmemesine bir sebep yok. Aynı zamanda bence bu konuyu Lefkoşalıya sorsunlar. Hepsi zannediyorum normal karşılaycak.


Mustafa Ateş:

Meclisin gerekçelerine bağlıdır. Kendi hesapları tutmuyorsa, Lefkoşa halkına maddi yönden külfet getiriyorsa bence haklıdırlar.  Türkiye’den gelen suya minnettarız. Ama buradaki halkın ödeme gücüne de bakmak lazım. Zannediyorum fiyat üzerinde anlaşırlarsa iyi olur, çünkü suya çok ihtiyacımız var.  Sadece su ile ilgili deği bir çok konuda referanduma gidilmesi lazım. 


Sait Kumru: Diğer Belediyeler alıyor, ödeyebiliyor, Lefkoşa’nın insanları diğer bölgelerden daha mı fakir de biz alamıyoruz? Bizi deniz suyuna mahkum ettiler, başımızda saç kalmadı, gözlerimiz yaşarıyor, dişlerimizi fırçalayamıyoruz. Usandık bıktık. Neyi düşünerek karar verdiler anlamadım ben. Dışarıdan çağırdığımızda daha pahalıya geliyor. Bu iş referandumluk değil, alsınlar suyu, halka versinler. Olacak iş değil, neden oyalanıyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473