banner564

Ortak çözüm yolu aranacak

Bakan Çavuşoğlu, hayvan üreticilerini temsil eden iki derneğin yetkililerini kabul ederek sektördeki sorunları dinledi

Ortak çözüm  yolu aranacak
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu dün, Mustafa Naimoğulları başkanlığındaki Hayvan Üreticileri Yetiştiricileri Birliği ile Alpay Orhan Güvenlier başkanlığındaki Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier ve yönetim kurulu üyelerini ayrı ayrı kabul ederek görüştü.
Mustafa Naimoğulları kabulde Bakan Çavuşoğlu’na birliğin 12 maddeden oluşan taleplerini iletirken, Toprak Ürünleri Kurumu konusunu da gündeme getirdi.
Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada Tarım Bakanlığı’nın çiftçi, hayvancı ve üreticilere ait olduğunu belirterek, üretimi destekleme misyonu olan bakanlığın misyonunu gerçekleştirmek için bu görevde bulunduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, Toprak Ürünleri Kurumu’nun batırıldığını hükümete geldikleri dönemde çıplak gözle görebildiğini belirterek, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun tespitlerine göre kurumun 22 Milyon TL’lik görev zararı bulunduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, sorunlarını dinlediği hayvan üreticilerine, dile getirdikleri birçok sıkıntının aşılması için gerekli tedbir önerilerinin Bakanlar Kurulu’nun gündeminde bulunduğunu, olmayanların da getirileceğini söyledi.

Naimoğulları: Sektör ciddi sıkıntılar içerisinde”
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise sektörün ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu belirterek, birliğin bakanlıktan açılımlar beklediğini söyledi.
Başta arpa fiyatları konusu olmak üzere sıkıntı ve taleplerini ortaya koyan Naimoğulları, birliğin taleplerini yazılı olarak Bakan Çavuşoğlu’na sundu.

Güvenlier 3 maddelik talep sundu
Çavuşoğlu ile görüşen Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier kabulde sektörün geliştirilebilmesi ve sıkıntılarının aşılması için talepleri olduğunu ifade ederek, bu talepleri on üç madde halinde Bakan Çavuşoğlu’na sundu.
Bakan Çavuşoğlu ise tüm çiftçi ve üreticilerin yanında oldukları gibi küçükbaş hayvan üreticilerinin de her zaman yanında olduklarını belirtti.
Çavuşoğlu, küçükbaş hayvan üreticiliğinin geliştirilmesine son derece önem verdiklerini belirttiği konuşmasında, hellim tesciliyle birlikte küçükbaş hayvan sütünün öneminin çok daha fazla arttığını ifade etti.
Çavuşoğlu, bu çerçevede, yeni süt sağım makinesi ve minimum 200 litre kapasiteli yeni süt soğutma deposu alımlarında 9 bin TL’ye kadar hibe verilmesi yönünde bir projenin hayata geçirileceğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473