banner564

Ortak tepki

CTP Kadın Örgütü, YKP ve TDP Girne Emirnamesi ve çevre tahribatına karşı çıktı

Ortak tepki
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Girne Emirnamesi değişikliğine karşı çıktı, ülkedeki doğa tahribatlarına dikkat çekti.
CTP Kadın Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, Girne Emirname değişikliğinin, Girne’nin yavaş yavaş ortadan kaybolan zengin ve güzel görünümüne bir kez daha ve geri dönülemeyecek şekilde zarar verecek bir tahribata yol açacağı belirtilerek, devlet, hükümet ve belediye yetkililerinin halkı bilgilendirme ve bu konuda görüş almakla yükümlü oldukları kaydedildi.
Açıklamada, imar planının şart olduğu ülkede “sırf peşkeş çekilsin diye, durumun emirnameler ile idare edilmeye çalışılmakta olduğu” savunuldu. 
Açıklamada, Ada’nın doğal ve geleneksel yapısının bozulması ile oluşacak kayıpların, geri dönülemez yollara yapılan girişimlerin kabul edilebilir olmadığı vurgulanarak, daha çok orman, daha çok yeşil alan, daha çok doğa ile projeler üretmesi gereken kurumların, peşkeş ve rant uğruna yapılaşmak için mazeretler üretip el altından iş yapmak için yeniden düğmeye bastıkları iddia edildi.
Ada’nın en güzel kumunu ve plajlarını barındıran Gazimağusa’da ise ayrı doğa felaketleri söz konusu olduğu ifade edilen açıklamada, Glapsides plajının, bir doğa faciasına sebebiyet verilerek tahrip edildiği ileri sürüldü.

YKP: Kent halkının mücadelesinin yanındayız
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu ve Ekoloji Komisyonu, “rant için” ekosistemin daha fazla yok edilmesinin durdurulması çağrısı yaparak, Girnelilerin ekoloji ve kent hakkı mücadelesinin yanında olduklarını duyurdu
YKP’den yapılan yazılı açıklamada, bölgenin ekosisteminin talan edilmesine karşı sürdürülen mücadelenin önemine vurgu yapılarak, bu mücadelede taraf oldukları belirtildi.
Herkese kent hakkına sahip çıkma çağrısı yapılan açıklamada, “İnsanlar için yaşam alanları yaratabilmek temelinde, yerel yönetimlerin toplumsal belediyecilik temelinde yeniden örgütlenmesi gerektiğine inanıyoruz” denildi. 

TDP’den hükümete “şehirlerimizi yok etmeyin” çağrısı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), hükümete, Girne’de gündeme gelen emirname konusundaki uzman, çevre örgütleri ve vatandaşların hassasiyetlerine kulak verip, “şehirleri yok etmeme” çağrısı yaptı.
TDP’den yapılan yazılı açıklamada, ülkesel fiziki planın hayat bulmasının ardından, tüm ilçeleri kapsayacak şekilde imar planları hazırlanması gerekirken, “rant yarattığı ve her hükümetin kendi çıkarına göre değişiklik yaptığı” emirnamelerle yürütülmesinin yanlış olduğu savunuldu.
Açıklamada, yapılması gerekenin 55/89 İmar Yasası'nın güncellenerek, değiştirilmesi ve hemen ardından da her bölge için imar planlarının en kısa sürede tamamlanarak, emirnamelerin yürürlükten kaldırılması olduğu görüşü belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473