banner564

Otel lobisinde uyuşturucu ele geçirildi

Narkotiğin, aldığı ihbar üzerine otel lobisinde başlattığı operasyonda 3 kişi tutuklandı, 100 gram uyuşturucu ele geçirildi

Otel lobisinde uyuşturucu ele geçirildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Narkotik polisi gerçekleştirdiği operasyon sonucunda uyuşturucu tasarruf ettiği iddia edilen İhsan Alpsoy, Emirhan Dinç ve Ahmet Ergün Ülkü’yü gözaltına alarak dün mahkemeye çıkardı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlı 1 İhsan Akpsoy’un tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair bilgi aldıklarını ve zanlıyı Gazimağusa’da bir otelin  lobisinde tespit ettiklerini söyledi. 
Zanlı üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu şortun cebinde 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını anlatan Biçenleroğlu, kalmakta olduğu otel odasında da çok az miktarda uyuşturucu bulduklarını aktardı
.
İhsan konuştu diğerleri yakalandı
Zanlı 1 İhsan Alpsoy’dan elde ettikleri soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi zanlı 2 Emirhan Dinç’ten aldığını öğrendiklerini anlatan Biçenleroğlu, zanlı 2 ile zanlı 3 Ahmet Ergün Ülkü’yü aynı otelin lobisinde tespit ettiklerini ve üzerlerinde arama yaptıklarını anlattı. 
Zanlı 2’nin üzerinde yapılan aramada 5 gram sentetik cannabinoid türü utyuşturucu madde bulduklarını ifade eden Biçenleroğlu, zanlı 3’ün cebinde zanlı 1 İhsan Alpsoy’un aracının anahtarını bulduklarını söyledi. Zanlıların 18 Mayıs 2015 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Biçenleroğlu,  zanlı 1 İhsan Alpsoy’un aracında yapılan aramada toplam ağırlığı 100 gram olan ve kağıtlar içerisinde saklı halde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını belirtti.

Parmak izleri incelenecek
Uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına ve maddelerin içerisinde bulunduğu kağıtların parmak izi incelemesine gönderildiğini anlatan Biçenleroğlu, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını kaydederek mahkemeden zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 4 gün ile sınırlandırdı.
Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş talebe itiraz etmezken zanlıların gönüllü ifade vermediğini baskı ile ifade verdiklerini iddia etti. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına karar verirken, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473