banner564

Otellerin doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı

Kıbrıs’taki otellerin büyük bir kısmında doluluk yüzde 100’e ulaştı

Otellerin doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Kurban Bayramı münasebetiyle, Kuzey Kıbrıs’taki otellerin büyük bir kısmının yüzde yüz doluluğa ulaştığı öğrenildi.
   Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu otel işletmecileri, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren yoğunluğun başladığını ve yüzde yüz doluluğa ulaşıldığını belirttiler. Bazı otel işletmecileri, yatak kapasitesinin artırılması halinde ülkemize daha çok turistin gelebileceğini ifade etti.

Otel yetkilileri ne dedi?
Ercan Turhan (Merit Crystal Cove Genel Müdürü)
   Merit Crystal Cove Hotel olarak verdiğimiz hizmetin kalitesinden dolayı her bayram yüzde 100 doluluk oranını yakalamaktayız. Bu orana Türkiye’deki 9 günlük bayram tatilinin her hangi bir etkisi olmadı, çünkü tatil zaten geç açıklandı. Bu tarz şeyler daha önceden açıklanırsa, turizme yansıması da daha farklı olabilir. 
   Türkiye’de meydana gelen terör olayları nedeniyle bayram konserlerini iptal etmiş olmamıza karşın, müşterilerimiz rezervasyonlarını iptal etmeyerek otelimize gelmişlerdir. Onları mutlu etmek için hepimiz seferber durumdayız.

Erçin Yalçın (Salamis Bay Conti Resort Otel Genel Müdürü)
Kurban Bayramını Salamis Bay Conti Resort Hotel&Casino yüzde yüz dolulukla geçirecek. Bizlerin "yüksek sezon" olarak adlandırdığı Temmuz ve Ağustos aylarında otellerin önemli bölümünü yabancı ziyaretçiler doldursa da kurban bayramında misafirlerimizin yüzde 30 ile yüzde 40'ını TC ve KKTC’li yerli turistler oluşturacak. 
Türkiye’de okulların açılmasının ertelenmesi için ciddi bir çaba harcadık ve bunun sonucunu da aldık. Türkiye’de aşağı yukarı 20 milyon öğrenci var. Hepsinin tatil müşterisi olması beklenmeyebilir ama böyle bir tarih değişikliği nedeniyle bayramda işletmeler yüzde 100 gibi bir doluluğa ulaşacaklardır diye düşünüyorum. Okulların geç açılması ve bayram tatilinin 9 güne uzatılması otellerde tatil yapanlarda ciddi bir artışa neden olacak. Özel okulları hariç tutarsak 20 milyon öğrenciyi ilgilendiren bir durum söz konusu. Bunların hepsi ya da büyük bir kısmı yurt içinde seyahat edecekler ve tatillerini sürdürecekler. Bunlara kıyı da tatil yapacaklar diye bakmamız lazım. Türkiye içindeki bütün hareketlere bakıyorum. Bu durum turizme çok olumlu yansıyacaktı diye düşünüyorum. Bu durumu sadece otellere yansıma olarak düşünmeyin, Türkiye ve KKTC içindeki hareketliliğe de katkısı olacak. Okulların açılışı bir hafta ertelendi, bir de araya bayram girdi insanlar kalkacak akrabalarını ziyaret edecek, kendi ceplerine uyacak bir otel de tatil yapacak. 
Bu durum Salamis Hotel olarak bizim içinde güzel bir fırsat oldu. Satış ekibimizle birlikte iyi koordine olarak bu durumu değerlendirdik ve Bayram’da yüzde yüz doluluk oranını yakaladık. 
Bayramda Salamis Milliyet doluluk istatistiklerine baktığımızda otelimizdeki doluluk oranları ve gelecek olan misafirlerimizin uyrukları şu şekilde olacak; 200 oda TC, 90 oda Alman,80 oda İngiltere,30 oda Slovakya,20 oda İran,5 oda Çek Cumhuriyeti,10 oda KKTC, 20 oda Macaristan,21 oda Litvanya ve yaklaşık 25 oda diğer ülkeler… 
Ben Eylül ayını, batı Avrupalı turistlerin yoğun olarak ülkemize geldiği aylar olarak görüyorum. 2014 Kurban Bayramına göre bu sene, %3’lük bir düşüş de var. Onu da belirtmeliyim.  Bizler, bu açıkları iç pazardan kapatmaya çalıştık. 
Mine Gürses (Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü)
Merit Lefkoşa’nın bayramda doluluğu yüzde yüze yakın olacak. Bu doluluğa tabii ki Türkiye’de verilen 9 günlük bayram tatilinin de katkısı olmuştur. Çünkü genelde Kıbrıs havalarından ve denizinden dolayı çok tercih edilir. Eylül sonu ama halen havalarımız güzel denizimiz güzel, bu yüzden insanlar geliyor. Biz her bayram Merit Lefkoşa olarak yüzde yüz doluluk kapasitesine yaklaşmaktayız.
Özer Özbilen (Acapulco Otel Genel Müdürü)
Acapulco Otel, bayramda yüzde yüz doludur. Türkiye’de verilen 9 günlük bayram tatilinin ise bizlere bir katkısı olmadı. Çünkü bizler zaten bir ay önce kurban bayramı için dolmuş ve rezervasyonlarımızı kapatmıştık. Eğer Türkiye’deki tatil 3-4 ay önce ilan edilseydi, durum farklı olurdu ama. Biz her kurban bayramı yüzde yüz doluluk oranına ulaşan bir oteliz. Ramazan Bayramı için ise durum biraz daha farklıdır. 
Burcu Beyoğlu (Sempati Otel Direktörü)
Otelimizin kurban bayramındaki doluluk oranı yüzde yüzdür. Ancak şunu belirtmeliyim ki Türkiyeli ziyaretçilerin bu doluluk oranına göre payı yüzde 10’dur. Bayram boyunca ağırlayacağımız turistler genellikle İngiltere ve Almanya’dan olacaktır. Bunun yanında Türkiye’de verilen 9 günlük bayram tatilinin otellere faydalı olduğunu da düşünüyorum. Ayrıca geçen yıllara baktığımızda bu yıl Kurban Bayramı’nın bizim için çok daha bereketli olduğunu söyleyebilirim.  Gelen turist sayısı yanında, telefonla arayıp otelimizle ilgili bilgi alan insan sayısında da fazlasıyla artış var. 
Ali Şah (Colony Otel Rezervasyon Sorumlusu)
Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeni ile konserlerin iptal edilmesinin, otelleri çok kötü etkilediğini düşünüyorum. Bunun yanında Türkiye’de verilen 9 günlük bayram tatilinin de bize bir katkısı olmadı. Colony Otel olarak her yıl Kurban Bayramında yüzde yüz doluluk oranını yakalarken, bu yıl yüzde 97’de kaldık.
Hasan Coşkun (Dome Otel Satış Müdürü)
Türkiye’deki 9 günlük bayram tatili bir hafta önce açıklandığı için otellere bir katkısı olmadı. Çünkü biz bu tür rezervasyonları aylar öncesinden alıyoruz. Tatil ilan edilmesi, bizi hiçmi hiç etkilemedi. Dome Otel olarak yüzde yüz doluluk oranına ulaştık ama. Genelde her bayram da bu oranı yakalıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473